|   | 
  • Büyükkılıç’tan ‘Tam İsabet’ Atama


    Büyükkılıç’tan ‘Tam İsabet’ Atama
    Belediye atamalarında liyakat tartışmalarının sıkça yaşandığı son günlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘tam isabet’ dedirten bir atamaya imza attı. Malatya ve Kahramanmaraş su ve kanal idarelerinde genel müdürlük, Ankara ASKİ’de ise genel müdür yardımcılığı yapan Doç. Dr. Özgür Özdemir’in KASKİ Genel Müdürü olarak atanması takdirle karşılandı.

    Daha önceki yıllarda 15 yıl boyunca Kayseri KASKİ’de çevre mühendisi, şube müdürü ve daire başkanı olarak görev yapan ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ’de ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ’de genel müdürlük, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ’de de genel müdür yardımcılığı yapan Doç. Dr. Özgür Özdemir’in yetişip geliştiği KASKİ’ye Genel Müdür olarak dönmesi olumlu yankı buldu.

    İTÜ’den Çevre Mühendisi olarak mezun olan Doç. Dr. Özdemir, bir yandan kamu kurumlarında yönetici olarak görev yaparken bir yandan da akademik kariyerini geliştirdi. Yöneticilik yönünden 2014 yılında genel müdürlüğe ulaşan Özgür Özdemir, akademik olarak da 2017 yılında doçentliğe yükselme başarısı gösterdi.

    Kamuoyunda liyakat ve akraba tartışmalarının gündemden düşmediği bu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın bu ataması ‘tam isabet ve tam liyakat’ bir atama olarak değerlendirildi.

    Doç. Dr. Özgür Özdemir Kimdir?

    1973 yılında Nevşehir'de doğan Doç. Dr. Özgür Özdemir, ortaokul ve lise eğitimini Kayseri Fevzi Çakmak Lisesinde tamamladı. Lisans öğrenimini 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisansını 1999’da, doktorasını 2007’de İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı'nda tamamlayan Özgür Özdemir, 2017 yılında Doçent oldu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Bakırköy Şube Müdürlüğü’nde 1996 –1998 yılları arasında Çevre Mühendisi olarak çalıştı. 1998 – 1999 yıllarında Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Eylül 1999’da görev yapmaya başladığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü’nde mühendis (1999 -2003), Atıksu Arıtma ve Atıksu Ruhsat Denetim Şube Müdürlüğü (2003-2004), Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı (2004-2008) ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı (2004-2014) görevlerini 2014 yılı Haziran ayına kadar sürdürdü.

    24 Haziran 2014-30 Mayıs 2018 yılları arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Kurucu Genel Müdürü olarak görev yaptı.

    Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Özdemir, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ’de Genel Müdürlük görevine getirildi. Son olarak da 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Özdemir akademik çalışmalarıyla da öne çıkıyor.

    Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde 2011-2014 yılları arasında ve İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde 2017-2018 Eğitim döneminde uygulamalı dersler veren Özdemir, kamu üniversite işbirliği ile 8 projede araştırmacı olarak görev aldı. Çeşitli dergilerde su ve atıksu alanında 13’ü uluslararası SCİ dergilerde olmak üzere 70 adet ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi yayınlanan Doç. Dr. Özgür Özdemir, TSE 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve 18001 OHSAS yönetim sistemlerinde uzman tetkikçi olarak görev aldı.

    İyi derecede İngilizce bilen Doç. Dr. Özdemir evli ve 3 çocuk babası.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.