|   | 
  • Büyükşehir'den amatöre destek


    Büyükşehir'den amatöre destek

    Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spora her yıl yapılan malzeme yardımı devam ediyor. Malzeme dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sporculara iki ayrı müjde verdi. Törene Vali Süleyman Kamçı ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. 
    2016-2017 Amatör Spor Kulüplerinin Sezon Açılışı ve Büyükşehir Belediyesi'nin Malzeme Dağıtım Töreni Sümer Tesislerinde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve amatör spor camiası katıldı.
    Törende konuşan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, Büyükşehir Belediyesi'ne amatör spora verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.
    Törende yaptığı konuşmaya insana yatırım konusundaki hassasiyetini dile getirerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise insana yatırım konusuna tüm projelerden daha çok önem verdiklerini söyledi. Kayseri'de yaşayan her ferdin her anlamda daha donanımlı, daha sağlıklı ve daha huzurlu olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Bu nedenle de insanımızın daha donanımlı olması için eğitime ağırlık veriyoruz. İnsanımızın daha huzurlu ve sağlıklı olabilmesi için spora, kültüre, sanata çok daha fazla yatırım yapıyoruz. Dile getirdiğim bu konuda asla bir bütçe kısıtlaması yapmıyoruz. Destek isteyenin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

    "ŞAMPİYONLAR ÇIKARIYORUZ"

    Spora verdikleri destekler hakkında bilgiler de veren Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri'de sporu ve sporcuyu desteklemeye yönelik burada sayamayacağım kadar çok icraatlar yaptığımızı görmek isteyen gözler görürler. Görmek istemeyenlere ne söylesek bir anlam ifade etmez. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş.'miz tarafından 18 farklı branşta açılan yaz kurslarına 7-15 yaş grubundaki 11 bin öğrencimiz katıldı. Sadece bu rakam bile hizmetin büyüklüğünü ortaya koyar. 11 bin genç yaz tatili süresince bir spor branşı ile ilgilendi ve kendisini geliştirmeye çalıştı. Ve bu çalışmanın sonucunda büyük başarılar gösteren gençlerimiz ortaya çıktı. Yaz okullarında masa tenisi branşıyla ilgilenen öğrencilerimizden oluşan kızlar ve erkekle masa tenisi takımlarımız Türkiye şampiyonu olma başarısını gösterdi. Şampiyonlar çıkarmaya devam edeceğiz. Şimdi kış ve bahar okullarının kayıtları başladı. Hem önümüzdeki dönemde hem de yaz kurslarında herhangi bir dalda başarılı olduğu tespit edilen öğrencilerimizi Spor A.Ş.'nin kulüplerine alarak yetiştirmeye devam edeceğiz. Spor okullarının yanı sıra Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerine on binlerce hemşehrimiz katıldı. Bu yürüyüşlerimiz düzenli olarak devam edecek. Spor tesislerimiz ile Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki tesislerimizden son altı ay içerisinde 120 bine yakın vatandaşımız istifade etti. Görüldüğü üzere Büyükşehir Belediyesi pek çok spor dalında altyapı gibi hizmet veriyor.

    Konuşmasında sportif başarı için altyapının önemini vurgulayan ve bu nedenle amatör sporu desteklemeyi sürdüreceklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, iki ayrı müjde verdi. Başkan Çelik, amatör spor kulüplerine yılda bir kez yapılan malzeme dağıtımının artık yılda iki kez yapılacağını belirtti ve devre arasında da malzeme yardımı yapacaklarını kaydetti. Argıncık Amatör Spor Tesisleriyle ilgili projeden de bahseden Başkan Çelik, amatörün en önemli sorunu olan tesis sorununu 2017 yılında hayata geçirecekleri bu projeyle çözeceklerini belirtti.

    ERDOĞAN'DAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

    Törene katılarak bir konuşma yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan da altyapının olmaması ve lisanslı sporcu sayısının yetersiz olması halinde sporda istenilen başarıların gelemeyeceğini belirtti. Konuşmasında Süper Lig kulüplerine de çağrı yapan Erdoğan bu kulüplerden alt yapı bütçelerini artırmalarını istedi. Devletimizin son 13-14 yılda spor alanında çok önemli yatırımlar yaptığını ve tüm illerde önemli spor tesislerinin bulunduğunu vurgulayan Bilal Erdoğan, fiziki mekanların gençlerle dolması gerektiğini belirtti. Spora sağladığı destekler nedeniyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Erdoğan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız geleneksel sporların gelişmesi için de çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalara biz de destek vereceğiz. Bu çalışmalar için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
    Konuşmaların ardından geçen sezonun şampiyon takımlarına kupaları verildi. Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı da spora desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Çelik'e şükran plaketi takdim etti. Kupa töreninin ardından ise Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan spor malzemeleri sporculara teslim edildi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.