|   | 
  • BÜYÜKŞEHİR İLE RAMAZAN BAMBAŞKA


    BÜYÜKŞEHİR İLE RAMAZAN BAMBAŞKA
    Büyükşehir Belediyesi'nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında geleneksel hale getirdiği Ramazan Geceleri Talas-Anayurt'ta başladı. Ramazana özel etkinliklerin sahnelendiği Gezici Tır, bir ay boyunca mahalleler, ilçeler ve büyük beldelerde Ramazan gecelerine renk katacak.

     Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Ramazan gecelerine ayrı bir güzellik katan Gezici Tır ile Ramazan Etkinliklerinin ilk durağı Talas-Anayurt oldu. Etkinlikler büyük ilgi gördü ve binlerce Talaslı seyirciler arasında yerini aldı. Ramazan Etkinlikleri, Türk kültürünün en önemli unsurlarından Mehter Takımının konseriyle başladı.

    10 YILDIR RAMAZAN'A RENK KATIYOR

    Geceye katılan ve kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan mübarek Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni etti. Allah'ın insanlara sayısız maddi ve manevi nimetler nasip ettiğini vurgulayan Durukan, "Bu nimetlerden birisi de Ramazandır. Ramazan ayı Kuran'ıyla, orucuyla, iftarıyla, teravisiyle, sahuruyla, fitresiyle, Kadir Gecesi ve bayramıyla bizler için nimet üzerine nimettir. Nimetler kadri bilinince istifade edilir. Allah bizleri bu nimetlerden faydalanan kullarından eylesin. Bu yıl artık geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan Etkinliklerinin onuncusunu gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hazırladığımız tasavvuf musikisi, sema gösterileri, mehter takımı, Karagöz-Hacivat ve illüzyonist gibi etkinlikler Ramazan ayı boyunca tüm ilçe ve büyük beldelerde hemşehrilerimizle birlikte olacak" dedi.

    HUZUR VEREN SAATLER

    Ramazan etkinlikleri bu konuşmanın ardından Karagöz ve Hacivat'la devam etti. Gölge oyununu sahneye taşıyan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları küçük büyük tüm Talaslıların ilgisini çekti. Talaslılar, keyifli dakikaların ardından sema gösterileri eşliğinde ilahiler dinlediler. Hazreti Mevlana'nın ilhamıyla oluşan sema gösterileri, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı ve huzur dolu saatlere vesile oldu. Ramazan etkinlikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle sürdü ve bu eserlere Talas halkı da coşkulu bir şekilde eşlik etti. Gecenin son programı ise sihirbazlık gösterisi oldu. Sahnede uzun süre kalan ve hayret verici bir çok gösteri yapan illüzyonist seyircilerden büyük alkış aldı. Ayrıca etkinlikler süresince Talas halkına şerbet ikram edildi.

    RAMAZAN AYI BOYUNCA DEVAM EDECEK

    Hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de maddi imkânsızlıklar nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılamayan vatandaşların faaliyetlerden yararlanmalarını amaçlayan Ramazan etkinlikleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca devam edecek.

    Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak Ramazan etkinliklerini merkez ilçeler dışındaki 11 ilçe ile büyük beldelerdeki vatandaşlar da takip edebilecek. Ramazan etkinlikleri teravih namazından hemen sonra başlayacak.

    Ramazan Tırı, önümüzdeki günlerde şu ilçe, belde ya da mahallelerde olacak:

    12 Temmuz Cuma : Kuruköprü

    13 Temmuz Cumartesi : Kepez

    14 Temmuz Pazar : Tomarza

    15 Temmuz Pazartesi : Yenişehir-Turgut Reis

    16 Temmuz Salı : Sarız

    17 Temmuz Çarşamba : Bünyan



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.