|   | 
  • Çanak Anten Satıcıları Tereddütte


    Çanak Anten Satıcıları Tereddütte
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından başlatılan çalışma neticesinde görüntü kirliliğini önlemek için çanak antenlerin kaldırılmasına, çanak anten satıcılarından tepki geldi.Çevre ve Şehircilik...

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından başlatılan çalışma neticesinde görüntü kirliliğini önlemek için çanak antenlerin kaldırılmasına, çanak anten satıcılarından tepki geldi.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve RTÜK tarafından hazırlanan çalışmada, kentsel dönüşüm projesi kapsamında görüntü kirliliğini azaltmak için apartmanlara takılan çanak antenler yerine merkezi sistem kurulması planlanıyor. Bu çerçevede, düzenlemeye konulacak çalışma Kayseri?de çanak anten satıcılarının tepkisine neden oldu. Çanak anten satıcısı Eftal Dirican, çalışmayla sektörden para kazanan işçilerin işsiz kalacağını söyledi. Çalışma içerisinde kendilerinin de yer almak istediklerinin altını çizen Dirican, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜK?ün ortaklaşa karar aldığı dijital karasal yayıncılık sisteminin dijital uydu sistemi işiyle uğraşan biz ve bizim gibi sektörlerin etkileneceği kesindir. Bu işi gerçekleştirdikten sonra bizim gibi firmaların bu işle ilgilenmesinde bize yardımcı olurlarsa en azından sıkıntı yaşamayacağımız kesindir? ifadelerini kullandı.

    Eftal Dirican ayrıca satışlarının düşeceğinin de altını çizerek, ?Bu konuyla alakalı aylık 100 adet çanak anten satışı yapıyorsak bu sistem çıktığından itibaren illa ki bizim satışlarımızda yüzde 70 gibi bir kayıp olacaktır. Bu sektörde bizim gibi birçok insan ekmek yiyor. Ben kendi firmam da 6 kişi çalıştırıyorum. Bu insanların düşünülmesi gerekiyor? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.