|   | 
  • Çetin Arık'dan, Halaçoğlu'na sert eleştiri


    Çetin Arık'dan, Halaçoğlu'na sert eleştiri
    CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

     
    MHP'nin Meclis Başkanlığı'nı AKP'ye altın tepside sunduğunu ifade eden Çetin Arık, Halaçoğlu'nun kamuoyu tepkisini azaltmak için AKP'den rol çalma telaşı içinde, kendisine yakışmayan bir üslupla, CHP'nin dini hassasiyetlerini ölçmeye kalktığını vurguladı.

    Çetin Arık, Halaçoğlu'nun CHP'den ve CHP'ye oy veren vatandaşlardan özür dilemesini beklediklerini ifade etti. Arık, "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık kamuoyunda 'Siz Baykal'ı seçtiniz, AKP'nin tabiriyle dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" diyen Halaçoğlu'nun sözlerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

    MHP'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından sergilediği politikanın kendi tabanını dahi rahatsız ettiğini vurgulayan Arık, durumu kurtarmak isteyen MHP yetkililerinin talihsiz beyanlara imza attığını ifade etti. Türk Tarih Kurumu'nun eski başkanı olan Yusuf Halaçoğlu'nun Türkiye kamuoyunda yarattığı etkiye yakışmayan bir açıklama yaptığını ifade eden Arık,

    "Kamuoyunda AKP'ye koltuk değneği olmakla suçlanan MHP'nin AKP'nin ağzı ile konuşmaya başlaması bu iddiaları daha da güçlendiriyor. Sayın Halaçoğlu'na hatırlatmak isterim ki, AKP'liler MHP içinde hiç de hoş olmayan ifadeler kullandılar. Ben burada AKP'nin MHP ile ilgili sözlerini tekrar etmeyeceğim. Ama meydanlarda AKP'den hesap soracağını söyleyerek, halktan oy isteyenler, bugün AKP'nin sözlerini kendilerine refarans alıyorlar ise MHP'ye oy veren vatandaşlarımızın bunu çok iyi değerlendirmesi lazım. AKP'den hesap sorma şansını elinin tersiyle iten ve TBMM Başkanlığını altın tepside AKP'ye sunan MHP, oluşan tepkileri azaltmak için AKP'den rol çalma telaşına düştü.

    Bu telaş içinde tutarsız siyasetlerini gölgelemek için de CHP'ye AKP ağzı ile çamur atmaya kalkıyorlar. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki hiç kimsenin bir başkasının dini hassasiyetlerini sorgulama hakkı da haddi de yoktur. CHP, hiçbir zaman dinsiz bir parti olmamıştır. CHP, her zaman dinin din simsarlarının elinde oyuncak olmasına karşı çıkmıştır, bundan sonra da çıkmaya devam edecektir" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.