|   | 
  • Çevre Bilincimiz Ne Zaman Gelişecek?


    Çevre Bilincimiz Ne Zaman Gelişecek?

    Köşk Mahallesi Orgeneral Eşref Bitlis Parkı’ndaki çevre kirliliğini gören vatandaşlar ‘çevre bilincimiz ne zaman gelişecek? diye isyan etti.

    Melikgazi Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılarak hizmete sunulan Orgeneral Eşref Bitlis Parkı’nı kullanan vatandaşların duyarsızlığı vatandaşları çileden çıkardı. Belediye görevlileri tarafından hergün temizlenen parkı oldukça hor kullanan vatandaşlar, kamelyaları adeta çöplüğe çeviriyor.

    Yerlere ve masa üstlerine atılmış çekirdek kabukları, kola ve su şişeleri, şeker, çikolata ve cips kağıtları ile gelişigüzel atılmış poşetler, görenleri, isyan ettiriyor. Son derece lüks konutların arasındaki parkı kullananların duyarsızlıklarına tepki gösteren vatandaşlar “Belediye buraya son derece güzel bir park yaptı. Sabahları çocuklarımızı yan taraftaki tesise yüzmeye getiriyoruz. Biz de onları beklerken vaktimizi burada geçirelim istiyoruz. Ancak her sabah geldiğimizde aynı manzara ile karşılaşıyoruz. Buranın temizliğini yapan görevliler de bu durumdan şikayetçi. Az önce yine geldi ve bütün çöpleri tek tek topladı. Yarın sabah da aynı manzara ile karşılaşacağını söyledi. Yazık değil mi bu insanların emeğine. Neden ortak kullanım alanlarını böylesine hor şekilde kullanıyoruz. Yediğimiz içtiğimiz şeylerin kabuklarını, kutularını gelişigüzel atıp gidiyoruz. Hayat standardımız her geçen gün yükseliyor ama çevre bilincimiz bir türlü gelişmiyor” diye konuştular.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.