|   | 
  • CHP'li Çetin Arık, AKP Üyesi Çıktı


    CHP'li Çetin Arık, AKP Üyesi Çıktı
    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bilgisi olmadan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından üye yapılmasını meclise taşıdı.

    CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Başbakan Binali Yıldırım’a seslenerek,

     

    “İnsanların bilgisi olmadan AKP’ye üye yapmak sahtekarlık değil midir? Bu usulsüzlüğü gerçekleştiren yöneticilerden hesap sorarak bizleri şaşırtacak mısınız?” dedi.

     

    Öte yandan CHP Kayseri İl Örgütü önceki dönem Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, AKP’ye bilgisi olmadan üye yapılan 1400 CHP’li adına açtıkları davayı kazandıklarını söyledi. 

     

    CHP il binasında basın açıklaması yapan, önceki dönem Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, 2012 yılında CHP üyesi 1400 kişinin, bilgisi olmadan AKP’ye üye yapılması ile ilgili olarak yürütülen hukuki mücadelenin kendi lehlerine başarı ile sonuçlandığını açıkladı. 

     

    Yılmaz Karaca, “Bizleri üye yapan zamanın ilçe başkanı şimdiki il başkanı olan kişi 15 ay hapis cezası almış ve cezası ertelenmişti. Partim içinde kaybolan itibarımı ve onurumu kurtarmak için açtığım 20 bin TL’lik manevi tazminat davasında da Kayseri 8.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafıma 3 bin TL ödenmesine hükmetmişti. Sahteciliği yapanlar Yargıtay’a temyize gittiler. Yargıtay’da yerel mahkemenin kararını onaylayarak sahteciliklerini tescilledi. Demek ki bu ülkede hala hukukun kırıntıları varmış. Ankara’da da hakimler varmış. Aldığım bu paradan kendi masraflarımı çıktıktan sonra kalanı kamu yararına çalışan bir derneğe bir öğrenciye verilmek koşuluyla vereceğim.” diye konuştu.

     

    Ayrıca Yılmaz Karaca, vatandaşları haberleri olmadan herhangi bir siyasi partiye üye olmalarının önüne geçmek için, siyasi parti sorgulama sistemini sık sık kontrol etmelerini önerdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.