|   | 
  • CHP'Lİ KULKULOĞLU, "AÇILAN" ODASINI MESLİS'E TAŞIDI


    CHP'Lİ KULKULOĞLU,
    CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 7 Aralık 2012 tarihinde yangın alarmı geldiği gerekçe gösterilerek sivil savunma elemanlarınca odasında kontrol yapılması için kapının açıldığını ve odadaki alarmın iptal edildiğini, olayı tesadüf eseri 10 Ocak 2013 tarihinde öğrendiğini belirterek konuyu Meclis'e taşıdı CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 7 Aralık 2012 tarihinde yangın alarmı geldiği gerekçe gösterilerek sivil savunma elemanlarınca odasında kontrol yapılması için kapının açıldığını ve odadaki alarmın iptal edildiğini, olayı tesadüf eseri 10 Ocak 2013 tarihinde öğrendiğini belirterek konuyu Meclis'e taşıdı.

    Kulkuloğlu, Tbmm Başkanlığına Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, "Tbmm yerleşkesi içerisinde bulunan milletvekili çalışma odalarının ve diğer hizmet odalarının Parlamento çalışma saatleri dışında kaldığı saatlerde sivil savunma ekipleri ve polis tarafından odalara güvenlik kontrolleri yapılmaktadır. A blok 2'nci kat 2'nci banko 6 numaralı makam odam da 7 Aralık 2012 tarihinde saat 01: 15 yangın alarmı geldiği gerekçe gösterilerek sebebiyle sivil savunma elemanlarınca odamda kontrol yapılması için kapı açılmış ve odadaki alarm iptal edilmiştir. Odamda yapılan uygulama ile ilgili olarak uygulama yapan personel tarafından yapılan işleme ilişkin işlem öncesi ve sonrası tarafıma, sekreterime ve ya danışmanlarıma, söz konusu olayın gerçekleştiği tarihten bugüne yaklaşık 45 gün geçmiş olmasına rağmen bilgi verilmemiştir. Olayı tesadüf eseri 10 Ocak 2013 tarihinde öğrenmiş bulunmaktayım" dedi.

    Uygulamanın bu şekliyle doğru olup olmadığını merak eden Kulkuloğlu, "Şayet doğru ise milletvekili odalarının mahremiyetini nasıl sağlamaktasınız? Başbakan'ın odasında dahi dinleme cihazı bulunmuş iken Tbmm'de bulunan milletvekili odaların dinlemelere karşı korumaya yönelik bir uygulaması var mıdır? Şayet bir uygulamanız var ise bu uygulamanız nedir? Odamda yapılan ve tarafıma bilgi verilmeyen uygulama sonrası, makam odama ilişkin herhangi bir dinleme veya kayıt cihazı arama ve tarama yaptıracak mısınız? Şayet bir arama ve teknik cihazlarla tarama yaptıracak iseniz bu işlemi ne zaman yapmayı planlamaktasınız? Tarafımı bilgilendirecek misiniz? Bir dinleme veya kayıt cihazlarının teknik cihazlarla tarama yapılmasını planlamıyor iseniz, Tbmm içerisindeki makam odalarının güvenirliğini nasıl sağlayacaksınız?" sorularını yöneltti



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.