|   | 
  • CHP'Lİ KULKULOĞLU: AYGÜN'ÜN İHRACINI İSTEYECEĞİM


    CHP'Lİ KULKULOĞLU: AYGÜN'ÜN İHRACINI İSTEYECEĞİM
    CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün davranışlarının bardağı taşırdığını öne sürerek, "Aygün istifa etmelidir."

     CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün davranışlarının bardağı taşırdığını öne sürerek, "Aygün istifa etmelidir. İstifa etmezse, partiden ihracı için bir grup milletvekili arkadaşımla birlikte başvuruda bulunacağım" dedi.

    CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Paris'te öldürülen 3 PKK'lının ailesine taziye ziyaretinde bulunması ve orada çekilen fotoğrafları twitter hesabından paylaşmasına bir tepki de CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu'ndan geldi. Aygün'e önce twitter'den yanıt veren Kulkuloğlu, memleketi Kayseri'de DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    "Hüseyin Aygün'ün PKK'lı teröristlere taziye ziyareti ile ilgili twitter'de paylaştığı fotoğraflara tepkimi ben de twitter'de 2 mesajla paylaşarak gösterdim. Ben teröristin hiç birşekilde masum gösterilmesini doğru bulmuyorum. Teröristle empati yapmayı doğru bulmuyorum. Kan alan, can alan, eli kirli, binlerce ailenin yuvasını yıkmış, evladını, kocasını, babasını elinden alan insanları masum göstermesinin siyasetçinin görevi olmadığını düşünüyorum. Bu konuda çekinmeden tepkisi dile getirmeyi, vatan görevi boyun borcu olarak gördüm."

    'TERÖRİSTLE MÜZAKERE EDİLMEZ'

    'İmralı Süreci' diye adlandırılan görüşmelere de karşı olduğunu belirten CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

    "Son dönemde İmralı süreci diye dillerine taktıkları ve adını değiştirmeye çalıştıkları süreç, aslında bebek katili, teröristbaşı dediğimiz Abdullah Öcalan'la yapılan, yani eli, yüzü, dile kanlı kişiyle yapılan görüşmelerin İmralı kelimesi arkasına sığınarak düşünce mühendisliğiyle daha masum gösterilmeye Washington, Londra, Bonn gibi karar merkezi olarak algılatmaya çalışıyorlar. Bana göre teröristle müzakere edilemez. Hükümet bu konuda yanlış yapmaktadır. Biz siyasilere düşen önemli görevler vardır. Ama bu görevlerin başında teröristle müzakere gelmemektedir. Buna olan karşı çıkışımı açık yüreklilikle dile getirdim, buna devam edeceğim."

    'YA SORUMLU DAVRANSIN, YA İSTİFA ETSİN'

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bugüne kadar ki davranışlarıyla bardağı taşırdığını öne süren Kulkuloğlu bu konuda şunları söyledi:

    "Sayın Aygün'e düşen görev ya sorumlu davranmaktır, ya da CHP'li olmanın sorumluluğunu taşıyamıyorsa sorumlu bir kişi olarak istifa etmelidir. Sorumlu davranıp istifa etmezse ihracını isteyeceğim. Çünkü bardağı taşırmıştır. Sürekli etnik temizlik söylemi içinde Kürtler, Aleviler şimdi Rumlar, bir Cumhuriyet düşmanlığı, Kurtuluş savaşı değerlerine karşı bir düşmanlık içindedir. Bunlar CHP içinde kabul edilemez davranışlardır. ya sorumlu olmalıdır, ya istifa etmelidir."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.