|   | 
  • Çiftçilere Ücretsiz Damızlık Koç


    Çiftçilere Ücretsiz Damızlık Koç
    İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi' kapsamında, çiftçilere 72 adet ücretsiz Akkaraman Kangal tipi damızlık koç dağıtıldı.

     'Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Sivaslı çiftçilere ücretsiz Akkaraman Kangal tipi damızlık koç dağıtımı yapıldı. Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde 72 adet koç, çekilen kura ile çiftçilere teslim edildi.
    Dağıtım töreninde konuşan Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, ?Dağıtımı gerçekleştirilen damızlık koçlarla 25 işletmede 5 bin koyunun ıslahı planlanmaktadır. Daha önceki yıllarda dağıtımı gerçekleşen koçlar ile ilimiz çiftçilerine ve 217 işletmeye 569 adet koç dağıtımı yapılmış ve 36 bin küçükbaş hayvanın ıslah çalışmaları yapılmıştır. Bu yıl dağıtımı gerçekleştirilen koçlar ile ıslah edilen sürü sayısının 241'e, ıslah edilen hayvan sayısının ise 40 bine çıkarılması amaçlanmaktadır? dedi.
    Projenin çiftçilere büyük fayda sağlayacağını ifade eden Arslan, ?Dağıtımı yapılan koç adayları ilimizde uygulanan Halk Elinde Islah Projesi kapsamındaki 6 yıllık verim kayıtları tutulan, taramaları yapılan sürülerden canlı ağırlık artışı ve verim özellikleri yüksek olan genopitik ve fonopitik değeri uygun olan erkek materyal arasından seçilmiştir. Bu proje ile koyunculuğun geliştirilmesi sağlanarak köylerde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amaçlanmaktadır? diye konuştu.
    Akkaraman ırkı Kangal tipi koyunlarının, et ve süt veriminin yüksekliğinin yanı sıra soğuk ve zor şartlara dayanıklılığı ile bilindiği belirtildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.