|   | 
  • ÇOCUK MECLİSİ?NİN TİYATRO ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ


    ÇOCUK MECLİSİ?NİN TİYATRO ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ
    (İHA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi Kutlamaları çerçevesinde,Çocuk Meclisinin Tiyatro Salonunda içeriği dolu bir etkinlik gerçekleştirildiğini ve programa Melikgazililerin yoğun ilgi gösterdiklerini bildirdi.

     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanılan programda Çocuk Meclisi Halk Oyunları ekibinin gösteri de bulunduğunu ve Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak slayt gösterisinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Çocuk Meclisi Tiyatro Oyuncuların yer aldığı ?AYŞE KADIN? isimli tiyatro eserinin sahnelendiğini belirtti.
    Sadece yol, kaldırım, park ya da imar planı yapan bir belediye olmadıklarını sosyal, kültürel, eğitimsel ve çevre konularına da büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
    ?İstiklal Marşımızın Yazarı Merhum Mehmet Akif söylemişti: ?Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın? diye, işte öyle bir dönemden geçip ?Çanakkale gezilmez? diyerek, kanları pahasına bizlere bu vatanı bahşeden ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Asıl olan ecdadımıza layık olmaktır. Hür yaşamaya, ülkemize sahip olmaya, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza önem vermemiz gerekir. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak anlayışı ile ülkemizin, bizlere bu ülkeyi emanet eden şehitlerimizin ve tarihimizin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım. Vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu duygu, düşünceler ile donatılan sevgili yavrularımıza sahip çıkmalıyız. Bu tür etkinlikler ile de birey olarak sosyalleşmek ve kültürlerini zenginleştirmek adına bu organizasyonu yapan yavrularımızı kutluyorum.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.