|   | 
  • Çocuk Ve Yaşlılarda İshal İhmal Edilmemeli


    Çocuk Ve Yaşlılarda İshal İhmal Edilmemeli
    Özel Avrupa Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yahya Güngör, ?İshal, çocuk yaştaki hastaları ve 65 yaş üstü kişileri ilgilendiriyor. Hastaların bu konuda uzman hekime başvurmaları gerekiyor" dedi.

     Genellikle hazır alınıp tüketilen paket gıdalardaki bakterilerin ishale neden olduğunu dile getiren Güngör, ishalin yapısal bağırsak hastalıklarına göre de ortaya çıkabileceğini söyledi.
    En sık görülen ishal türünün mikrobik enfeksiyonlardan kaynaklandığını belirten Güngör, ?En fazla mikrobik enfeksiyonlara bağlı ishalleri görüyoruz. Bunun dışında yapısal hastalıklara ve bağırsak hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. İshaller viral veya bakteriyel olabilir. Viral ishallerde sıvı destekli tedavi yapılırken, bakteriyel hastalıklarda antibiyotik tedavisi mutlaka gereklidir? dedi.
    İshal görüldüğü takdirde sıvı kaybının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Güngör, ?Kronik hastalığı, kalp yetmezliği, kronik akciğer ve böbrek hastalığı, diyabeti olan hastalarda sıvı kaybına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Sıvı takviyesi belirli periyodlarda verilmelidir. Fazla sıvı verildiği takdirde buna bağlı ek sorunlar da ortaya çıkabilir? ifadelerini kullandı.

    ?İSHALLE BİRLİKTE GELEN ATEŞ, ENFEKSİYON BELİRTİSİDİR?
    İshalle birlikte görülen ateşin bağırsak enfeksiyonlarının habercisi olduğunu dile getiren Güngör, ?İshalle birlikte gelen ateş enfeksiyon belirtisidir. Vücutta mikrobik bir nedene bağlı olduğunu gösteriyor. Ateş vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Savunma mekanizmasındaki etkenlerin kendini göstermesidir. Bunun dışında bulantı ve kusma olabilir. Besin zehirlenmesi diye tabir ettiğimiz bazı gıdalarda bulunan etkenlerin veya diğer mikrobik etkenlerin gıdayla beraber alınması sonucu mide irritasyonu sonucu ortaya çıkan bulgulardır? şeklinde konuştu.

    ?ÇOCUK YAŞTAKİ HASTALAR VE 65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILAR RİSK GRUBUNDA?
    ?Her hastalıkta geçerli olmak üzere bu hastalıklarda da risk faktörleri vardır? diyen Güngör, ?İshal, çocuk yaştaki hastaları ve 65 yaş üstü kişileri ilgilendiriyor. Hastaların bu konuda uzman hekime başvurmaları gerekiyor. Hekime başvurmadan destekleyici önlem olarak sıvı tüketimine önem vermelidirler. Genel günlük hijyen kurallarına uyulmalıdır. El yıkama oldukça önemlidir. Meyve ve sebzelerin yıkanarak yenmesi, mikrobik enfeksiyonların önlenmesinde tedbirdir? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.