|   | 
  • Danimarka, Kur'an- Kerim yakılmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırlad


    Danimarka, Kur'an- Kerim yakılmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırlad
    Danimarka, Kur'an- Kerim yakılmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırladı

    Danimarka hükümeti, Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını engelleyecek yasa tasarısı hazırladı.
    Danimarka hükümeti, son dönemde Kur'an-ı Kerim yakma girişimlerinin artması üzerine harekete geçti. Danimarka hükümeti, Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını engelleyecek yasa tasarı hazırladı. Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, merkez sağ hükümeti tarafından hazırlanan teklifin, Danimarka'da yabancı ülkelere ait bayrakları yakma konusundaki yasağın “dini öneme sahip unsurlara yönelik uygunsuz eylemlerin yasaklanarak” genişletileceğini söyledi. Hummelgaard, “Bu yasa tasarısı ile Kur'an-ı Kerim ya da İncil'i kamusal alanda yakmak cezalandırılacak. Kamusal alanlardaki ya da daha geniş alanlara yayılabilecek durumlar hedef alınacak” dedi. Danimarkalı Bakan bu tür eylemlere para ya da hapis cezası uygulanabileceğini sözlerine ekledi.
    Yasa tasarısının parlamentoda onaylanması bekleniyor.
    Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı ülkelerin büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakılması nedeniyle, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, 18 Ağustos Cuma, 21 Ağustos Pazartesi, 22 Ağustos Salı, 23 Ağustos Çarşamba ve 25 Ağustos Perşembe günü de bakanlığa çağrılmıştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.