|   | 
  • Demet Öztürk'ün Yeni Yazısı: Mucize Beklemek


    Demet Öztürk'ün Yeni Yazısı: Mucize Beklemek

    Kayserispor’un  ligde kalması, toplayabileceği maksimum puana ulaşması, bunu yaparken de rakiplerinin kaybetmesine bağlı. Yani sarı-kırmızılıların ligde kalması için artık mucize lazım.
    Kayserispor içerde oynadığı Ankaragücü, Antalya ve son olarak da Konya maçlarını beraberlikle kapattı. Yani, sadece 3 puan alırken, 6 puanı da sahada bıraktı. Hatta sadece 6 puanı değil, içerde aldığı üst üste beraberlikle ligde kalma şansını da mucizelere bıraktı.
    Kayserispor saha içinde iyi organize olamıyor. Ne orta sahada çoğalabiliyor, ne oyunu üçüncü bölgeye taşıyabiliyor, ne de kanatları etkili kullanabiliyor. Ne şut atabiliyor, ne ceza sahasına orta yapabiliyor. Dolayısıyla kalesini bulan ilk şut golle sonuçlanıyor.
    Diğer bir deyimle sarı kırmızılılar ne atabiliyor, ne tutabiliyor.
    Böyle olunca da Kayserispor kazanamıyor.
    İşler kötü gidince, futbol şansı da Kayserispor’dan yana olmuyor. Ama bunun ötesinde hakemler, VAR sanki herkes, her şey Kayserispor’un üstüne geliyor gibi görünüyor. Kayserispor lehine tartışmalı pozisyonlarda hakemler VAR”a dahi başvurmuyor..
    Süper Ligin ilk ve tek kadın başkanı Berna Gözbaşı ve basın sözcüsü Mustafa Tokgöz dışında sesi çıkan, uğranılan haksızlıkları dile getiren üçüncü bir isim de yok zaten.
    Oysa Kayserispor’un mevcut duruma isyan edecek, saha içinde takımı ateşleyecek, bir kıvılcım yakacak isimlere, özetle saha içi lidere ihtiyacı var. Ama ne yazık ki o da yok. Belki de saha içindeki en büyük eksiklik lider olmaması.
    KAYSERİ PLAKASINI BULMALI
    Prosinecki ile birlikte bir ivme kazanması beklenen sarı-kırmızılıların saha içi verimi biraz arttı. Futbolcular daha iyi mücadele etmeye başladı. Ama bu da gol yollarında çözüm olmadı.
    Prosinecki “Ligde kalacağımıza inandığım için buradayım.” dese de umutlar giderek tükeniyor.
    Sarı-kırmızılılar etkili ayaklarını gol yollarına taşıyamıyor. Buna rağmen hem Henrique, hem Kravest yakaladıkları az sayıda fırsatı gole çevirerek Kayserispor’un lige tutunmasını sağlıyor.
    İç sahada alınan her beraberlik, Kayserispor’u süper ligden biraz daha uzaklaştırıyor.
    Bu sezon baraj 35-36 gibi görünse de Kayserispor’un plakasını, yani 38’i bulması lazım. Göztepe, Yeni Malatya, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Trabzonspor’la  iç sahada karşılaşacak Kayserispor, tamamını kazansa bile 34 puan ediyor.
    Yani hem içerde kazanacak, hem deplasmandan puan ya da puanlar getirecek.
    Koskoca sezon, içerde sadece 2 kez (Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor) deplasmanda ise 1 kez (Denizlispor) kazanabilen Kayserispor bunu başarabilir mi?
    Bir mucize olursa EVET…



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.