|   | 
  • Demokrasi nöbeti en çok satıcıları sevindirdi


    Demokrasi nöbeti en çok satıcıları sevindirdi
    Demokrasi Nöbetlerinin Panayır Havasında Geçmesi, En Çok Satıcıları Memnun Ederken, Bunlar Arasında Bayrak ve Tişört Satıcıları Vatandaşların En Gözdesi Halinde

    15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlar Türk bayrağı almak için adeta satıcıların önünde sıraya girerken kurum ve kuruluşlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtmak üzere milyonlarca bayrak bastırdı.

    Demokrasi nöbetini fırsata çeviren bayrak ve tişört satıcıları gurbetçilerin de yaşadıkları memleketlere gelmeye başlaması ve alışveriş yapmasıyla adeta bayram yapıyor.

    Ülkelerine duydukları özlemi aldıkları Türk Bayrağı ile ay ve yıldız simgeli tişörtlerden alarak gidermeye çalışan gurbetçiler, esnafın da yüzünü güldürüyor.

    Özellikle demokrasi meydanlarının çevresinde tezgah açan bayrak ve tişört satıcıları, son yılların en iyi satışını yaptıklarını belirtiyor.

    Bayrak satıcısı Kamil Demir, özellikle Türk insanın duygularının yoğun olduğu dönemlerde yıllardan beri bayrak satışı yaptığını ve ilk defa bu yıl satışlarda patlama denecek kadar artış olduğunu söyledi.

    Türkiye’de yaşayanlardan çok gurbetçilerin çok daha fazla ilgi gösterdiğini belirten Demir, “Türkiye’de yaşayanlar sadece kendileri için bayrak alırken 4-5 kişilik ailesiyle gelen bir gurbetçi vatandaşımız her aile bireyine mutlaka bayrak alıyor. Onun için gurbetçilerin alışveriş tercihi satışları artırıyor” diye konuştu.

    Türk Bayrağının yanı sıra ay yıldızlı tişörtlerin de satışını yaptıklarını ifade eden Demir, bu tişörtlere çok büyük bir talep olduğunu yine gurbetçilerin özel ilgi gösterdiğini vurguladı.

    Demokrasi nöbetlerinin panayır havasında geçmesinin en çok kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Demir, “Bizde hem nöbetimizi tutuyoruz hem de evimizin geçimini sağlıyor çocuklarımızın rızkını kazanıyoruz” dedi.

    12 yıldır Hollanda’da yaşayan Murat Doğan da iki çocuğu ve eşiyle birlikte izinlerini geçirmek için memleketleri Kayseri’ye geldiğini söyledi. Kayseri’ye gelene kadar gördükleri her satıcıdan Türk Bayrağı aldığını ve yakınlarına hediye ettiğini belirten Doğan, “Kayseri’de hem tişört hem de bayrak aldık. Hepimizin elinde birer Türk bayrağı var. Bir tane de arabamıza asmak için aldık. Türkiye’nin, Türk bayrağının ne anlama geldiğini biz gurbet ellerde daha iyi anlıyoruz. Bayrağımızı ve tişörtümüzü giderken beraberimizde götüreceğiz ve yaşadığımız ülkede de gururla evimize asacağız, yanımızda taşıyacağız” diye konutu.

    SABAHATTİN SÜRMEN



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.