|   | 
  • Depremde 5 Saniyenin Önemi!


    Depremde 5 Saniyenin Önemi!
    Bursa’da yaşanan 2 depremin bir gerçeği hatırlattığını belirten Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Bursa Dernek Temsilcisi Serkan Işık, “Yaşadığımız deprem yaklaşık 7-8 saniye sürdü. Bu 5 veya 10 saniye daha sürseydi, emin olun biz şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Böyle atlattığımız için Allah’a şükretmemiz gerekiyor” dedi.

    Bursa'da art arda meydana gelen depremler, büyük bir korku ve endişeye neden oldu. Vatandaşlar, öğrenciler ve esnaf, deprem anında ne yapacaklarını şaşırırken, güvenlik kameraları da deprem anlarını saniye saniye kaydetti. Bu yaşanan depremler, Marmara depreminin öncüsü mü yoksa devamı mı olacak, sorusunu gündeme getirdi.
     
    Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Bursa Dernek Temsilcisi ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan aday adayı Serkan Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son depremlerin ardından Türkiye'nin Marmara depremi bekleyip beklemeyeceği konusunda endişelerin arttığını belirtti. 10 yıldır büyük depremlerde bilirkişilik yaptığını ve saha tespit komisyonlarında bulunduğunu dile getiren Işık, Bursa'da meydana gelen son depremlerin acil tedbirleri almayı gerektirdiğini vurguladı.
     
    Bursa'nın tarihi yapısı itibariyle eski binalara sahip olduğunu ifade eden Işık, yaşanan depremlerin, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Işık, özellikle dijital ortamlarda haberlerin kopyalanıp yapıştırılmasının, içerik üreticilerinin haklarına zarar verdiğini ve bu konuda hızlı bir dönüşümün gerekliliğini vurguladı.
     
    Depremlerin devam edeceği ve bir Marmara depreminin kaçınılmaz olduğu görüşünde olan Işık, bu süreçte vatandaşların, kamunun ve bilim adamlarının işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, mevcut binaların acilen güvenli hale getirilmesi ve kentsel dönüşümün hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
     
    Son olarak, Osmangazi ilçesinin özellikle risk altında olduğunu ifade eden Işık, buna dair bir planlama ve uygulama yapmayı taahhüt etti. Türkiye genelinde yapı denetim ve deprem sistemine değinen Işık, 2021'de hayata geçen bu sistemin önemine vurgu yaparak, insan güvenliği için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.