|   | 
  • Dermatoglardan botox ve leke tedavisi yaptıracaklara uyarı


    Dermatoglardan botox ve leke tedavisi yaptıracaklara uyarı

    TÜRK Dermatoloji Derneği yönetim kurulu üyesi Dermatolog Dr. Sema Karaoğlu, ‘’Botox, dolgu, prp, dövme silme, switch lazerle leke tedavileri, cilt yenileme için kullanılan lazerler, özellikle deriye iğne batırılan, madde enjekte edilen her tür tedavi tıbbi işlemdir. Bu işlemler sadece ve sadece dermatologlar ve plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır'' dedi.
    Son günlerde basına yansıyan bir kuaför tarafından dudağına silikon dolgu enjekte ettirip, nerdeyse dudaklarından olma noktasına gelen bir hemşirenin şikayetini değerlendiren Türk Dermatoloji Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Sema Karaoğlu, şunları söyledi:
    "Son günlerde basına yansıyan bu olgu maalesef bu yanlış uygulamalardan sadece bir tanesidir. Benzeri birçok vaka derneğimize  ve kliniklerimize şikayette bulunuyor. Elbette hasta mahremiyeti gereği biz bunları paylaşmıyoruz,  hastalarda kendileri deşifre olmamak adına basına çıkmıyorlar. Aslında çok fazla olan bu tarz yanlış uygulamalar basına çok yansımadığından da kamuoyu maalesef yeterince aydınlatılamıyor. Botox, dolgu, prp, dövme silme, switch lazerle leke tedavileri, cilt yenileme için kullanılan lazerler, özellikle deriye iğne batırılan , madde enjekte edilen her tür tedavi tıbbi işlemdir.Bu işlemler sadece ve sadece dermatologlar ve plastik cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Bu uygulamalar kuaför veya güzellik merkezlerinde uygulanamaz, kanun önünde  tıbbi işlemlerin buralarda uygulanmaları yasaktır. Halkımız bu konuda bilinçli olmalıdır.’’
    Karaoğlu, "Dermatologlar olarak bireysel çabalarımız yerelde her zaman devam etmekle beraber, Türk Dermatoloji Derneği olarak da; bu konu ile ilgili resmi kurumlarımızla işbirliği içinde , halkımızı bilinçlendirme gayretlerimiz artarak devam edecektir’’ diye tamamladı.



    Etiketler dermetolog uyarı

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.