|   | 
  • Dershaneleri kapatmanın hiçbir teknik gerekçesi yok


    Dershaneleri kapatmanın hiçbir teknik gerekçesi yok
    Dershaneleri kapatmanın hiçbir teknik gerekçesi yok

     Dershanelerin özel okullara dönüştürüleceğinin açıklandığını ifade eden Meral, ?Şu andaki özel okulların yüzde 30 kontenjanı boş.? dedi. Dershanelerin pahalı olduğu ve fakirlere yük oluşturduğu iddialarına işaret eden Meral, ?Özel okulların fiyatları 15 bin TL?den başlıyor. Ama dershaneler 1.500 TL?den başlıyor, 4 bin liraya kadar çıkıyor. Fakirlerin çocuklarını iyi okula göndermeleri için ellerinde sadece burası var. Kapatılırsa, fakirlerin iyi bir üniversiteye gitmesi için başka sansı kalmayacak.? değerlendirmesini yaptı. Rızanur Meral, imam hatip ve meslek liselerinin de başta mühendislik olmak üzere iyi üniversiteye girme şanslarının az olduğunu, fen derslerini dershanelerden takviye ettiğini kaydetti. Dershanelerin ülke başarısına etkisinde Japonya?yı örnek gösteren Meral, bu ülkede öğrencilerin ders dışında her alanda kurslara katıldığını ifade etti. Meral, ?Dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemenin eğitimi iyileştireceğinie, fırsat eşitliği sağlayacağına inanmıyoruz.? ifadesini kullandı.
    Zaman



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.