|   | 
  • DESTİCİ:'' MECLİS'TE 4 KİŞİ VAR''


    DESTİCİ:'' MECLİS'TE 4 KİŞİ VAR''
    BBP Kayseri İl Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu'na katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Meclis'te 4 kişi var."

    BBP Kayseri İl Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu'na katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Meclis'te 4 kişi var. Biri Recep Tayyip Erdoğan, ikincisi Kemal Kılıçdaroğlu, üçüncüsü Devlet Bahçeli, dördüncüsü ise Bebek katili Apo'dur" dedi.

    İl Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen Olağan Genel Kurul'da konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Türkiye'nin önüne böcek ve ODTÜ'deki olaylar gibi suni olaylar koyarak kilitleyenler nihayet Türkiye'nin gerçek gündemine dönebildiler. Fakat öyle bir dönüş yaptılar ki, bizim öngörümüzle ileride Türkiye bunun acısını çok daha ağır ödeyecektir" dedi.

    "Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi vatan hainliği ile suçlamadık. Yapıcı bir muhalefet anlayışı izledik. İyi niyetli olabilirsiniz ama gittiğiniz yol yol değil" diyen Destici, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

    "Geçmiş iktidarlara baktığımızda teröre hep zikzaklarla yaklaşıldı. Ama bunlar hiçbir zaman süreklilik arz etmedi. 30 yıldır Türkiye terörle gerçek mücadele etmedi, ediyormuş gibi yaptı. Son olarak Fransa'da 3 tane terörist öldürüldü. Fransa Cumhurbaşkanı 'Kendisini yakından tanıyordum. Düzenli olarak görüşüyordum' diyor. Bir terörist başı ile görüşüyor. Almanya'da bugün halen 11 bin terörist var. Şimdi siz bunları bile bile hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeniz Türkiye'ye zarar verecektir.

    İmralı görüşmeleri dedikleri Apo ile görüşme sürecidir ve buna BBP olarak hayır diyoruz. Türk milleti hiçbir zaman gururunu ayaklar altına alan böyle bir süreç yaşamadı. Bu süreç terörü bitirmeyecek. Bu süreç silahların bırakılacağı bir süreç değil. Bu süreç bir Suriye'ye müdahale öncesi ön hazırlık. Ortalığı sakinleştirme, mıntıka temizliği süreci. Bu süreç Suriye'nin bölünmesi sürecidir.

    Eğer birilerinin söylediği gibi hükümet de yerel seçim süreci, Cumhurbaşkanlığı sürecini eylemsiz geçirelim gibi bir pazarlığa girerse, yanlış hesap Bağdat'tan döner. Millet bunu yemez.

    Onun için biz inanmadığımız ve bilmediğimiz bir sürece destek olmayız çünkü hükümetin son dönemdeki sözcülerinin, söylemleri ve eylemleri arasında tezatlar var.

    99'da mahkeme idam kararı verdiğinde siz 3'lü zirve yaptığınızda idam sehpasına göndermeliydiniz. Bunu yapmayanların da bu işlerde vebali vardır. Hepsinin bu işte vebali vardır. Sırtında kamburu olmayan tek hareket BBP'dir.

    Tek bir seçenek var PKK'nın partisi ile hiç kimsenin anlaşamayacağı, uzlaşamayacağı belli. CHP ile bırakın bir anayasayı bir yönetmelikte bile anlaşamıyor. AK Parti ile MHP bir araya gelecek, biz dışarıdan destekleyeceğiz, sivil toplum örgütlerinden görüş alınacak, ortak bir taslak ortaya çıkacak ve TBMM'ye gönderilecek. Ama bunu yapmazlar. Bakmayın mecliste 4 grubun bulunduğuna, aslında 4 kişi var. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Apo. Var mı bunların görüşlerine aykırı şekilde hareket eden?"

    Destici, konuşmasının son bölümünde hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.