|   | 
  • DEVELİ'DE ÖĞRENCİLER TÜRKÇEYE SAHİP ÇIKTI


    DEVELİ'DE ÖĞRENCİLER TÜRKÇEYE SAHİP ÇIKTI
    Kayseri'nin Develi ilçesinde Türkçeyi koruma ve yaşatma projesi başlatıldı.

     Kayseri'nin Develi ilçesinde Türkçeyi koruma ve yaşatma projesi başlatıldı. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte başlattığı projede, ilçede Türkçe isim kullanan iş yerlerine sertifika verilerek uygulanmaya konuştu.

    Develi ilçesi Merkez Selçuk İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Develi Belediyesi işbirliği ve desteğinde sınıf öğretmeni Zühal Bozkurt koordinasyonuyla bir çalışma başlattı. Milli kültür ve değerleri korumanın yanı sıra Türkçeyi kullanma konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 'Türkçemizi Yaşatma ve Koruma' projesine start verildi.

    Projeyi Okul Müdürü İbrahim Ünal ile birlikte ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Bekir Karabulut'a sunan öğrenciler, daha sonra iş yerine Türkçe isim koyan esnafları tek tek ziyaret etti. Öğrenciler Türkçe ismini veren 20 iş yerine teşekkür ederek belge takdim etti.

    Öğrenciler, Belediye Başkanı Recep Özkan'ı da ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Özkan, ilçede ve esnaflar arasında dilimize gösterilmesi gereken duyarlılıklarını 'Türkçemizi Yaşatma ve Koruma' projesi kapsamında dile getirerek esnaflara teşekkür belgesi dağıtan öğrencileri tebrik etti. Özkan, Türkçenin korunması ve yaşatılması için yapılan çalışmalara her türlü desteği verdiklerini ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.