|   | 
  • Devletin Hiçbir Görevlisi Suçlu Yakalamak İçin Vatandaştan Para İsteme


    Devletin Hiçbir Görevlisi Suçlu Yakalamak İçin Vatandaştan Para İsteme
    Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, telefonda kendisini polis, hakim, savcı gibi devlet görevlisi olarak tanıtan insanların yaptığı dolandırıcılık olaylarının uyarılara rağmen arttığına dikkat çekti. Emniyet Müdürü Aydın, vatandaşların bu uyarıları dikkate almasını isteyerek, ?Devletin hiçbir görevlisi suçlu yakalamak için vatandaşından para istemez. Talep etmez. Bunu yapan olursa hemen polise bildirin.? dedi.

     İletişim teknolojilerinin insanlık için büyük kolaylıklar getirdiğine işaret eden Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kötü niyetli, organize olmuş kişilerinde dolandırıcılık yapma adına büyük fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Son zamanlarda telefonla arayarak kendini asker, polis, hakim ve savcı gibi meslek grubu mensubu olarak tanıtan ve vatandaşlarımızdan para talebinde bulunan kişi ya da kişilerin dolandırıcılık faaliyetleri her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu kapsamda ilimizde de bu tür dolandırıcılık hadiselerinin son günlerde yaşanması nedeniyle vatandaşlarımızın birçok konuda dikkatli ve uyanık olması gerekir. Bu tür olaylarda mutlaka polisle irtibata geçmesi şart.?

        Aydın, yaşanan bu olayların önüne geçilmesi için vatandaşların dikkat etmesi gereken noktaları da şöyle sıraladı: "Devletin hiçbir görevlisi suçluları yakalamak (terör örgütü listesinde ismi geçen mağdurun ismini silme, terör örgütüne operasyon yapmak, mağdur adına kredi çeken dolandırıcıları yakalamak, mağdurun kimlik bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapanları yakalamak) için vatandaşlardan para, kontör, hesaba para transferi veya ziynet eşyası isteme gibi bir talepte bulunmaz. Böyle durumla karşı karşıya kalan vatandaşlar korku ve paniğe kapılmadan, serinkanlı bir şekilde telefonunu kapatarak 155 Polis İmdatı araması dolandırıcılara vurulacak en büyük darbedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, kendisine telefonla ulaşılsa bile muhakkak surette polis merkezinde veya jandarma karakolunda yüz yüze görüşme sağlanmaktadır. Kolluk güçlerinin telefonda başlatıp telefonda bitirdikleri hiçbir faaliyetleri bulunmamaktadır." 

        "TELEFONDA KONUŞAN KİŞİLER HİTABETİ İYİ OLANLARDAN SEÇİLİYOR"

        Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, telefonda kendisini devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerin seçiminde bazı özelliklere dikkat edildiğini belirtti. Vatandaşların bu konuda da uyanık olmasını isteyen Aydın, dolandırıcıların nasıl hazırlandıkları ve neler yaptıklarını şöyle anlattı: ?Telefon dolandırıcılığı yapan kişi veya kişilerin en belirgin ve önemli özellikleri ikna ve inandırıcılık kabiliyetlerinin son derece yüksek oluşudur. Söz konusu kişiler dolandırıcılık faaliyetlerini yapmadan önce uygun ortam (boş, sessiz ve akustik özelliklere sahip ortamlar) ve uygun kişileri (sesi tok, güzel hitabeti olan, resmi konuşma diline yatkın, ikna kabiliyeti yüksek kişiler) belirlemekte ve sonrasında telefon dolandırıcılıkları yapılmaktadır. Vatandaşlarımız böyle kişi ya da kişilerin varlığından haberdarsa bunu vakit geçirmeden 155 Polis İmdat telefonuna ihbar etmeleri gerekmektedir.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.