|   | 
  • Direkler arasına 'engelli yolu' döşediler


    Direkler arasına 'engelli yolu' döşediler
    Sivas?ta görme engellilerin rahatça kaldırımda yürüyebilmeleri için yapılan engelli yolları, adeta engel çıkaran yollar haline geldi. Şaşkınlığa neden olan belediyenin kaldırım çalışmasında engelli parkurunun direklerle ile kesişmesi, tepkiye yol açtı.

     
    Sivas Belediyesi tarafından şehrin önemli caddelerinde yürütülen çalışma kapsamında engelliler için kılavuz izli hissedilebilir yüzeyden yürüyüş yolu yapıldı. Doğukent mevkiinde Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde de çalışma yapılarak engelliler için yürüyüş yolu düzenlendi.

    Ancak engelliler için yapılan yol üzerinde betondan elektrik direği olması tepkilere yol açtı. Şaşkınlığa neden olan kaldırım çalışmalarında engelli parkurunun direklerle ile kesişmesi, tepkileri artırdı. Sosyal medyada fotoğraf paylaşılması ile ortaya çıkan skandal üzerine bölgeye giden Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, yol üzerinde yürümeye çalıştı. 

    Gülbil direklere gelince yürümekte güçlük çekti. Ayrıca bu tür çalışmalar yapılmadan önce kendilerine sorulmamasından yakındı. Yolun hem dar hem de engellerle dolu olduğunu ifade eden Sefa Gülbil, şehir merkezinde yapılan engelliler için yürüyüş yollarında da aynı sıkıntıları yaşadıklarını ifade etti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.