|   | 
  • Diyarbakır'da şehit sayısı 7'ye yükseldi


    Diyarbakır'da şehit sayısı 7'ye yükseldi
    Diyarbakır’da 7 polisin şehit olduğu, 13’ü polis 27 kişinin yaralandığı saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı kesinleşti.

    Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Hamravat ve Gökkuşağı sitelerinin arasında bulunan caddede, polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamada 7 polis şehit oldu, 13 polis ve 14 sivil yaralandı.

     

    Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı kesinleşti. Bomba yüklü aracın, patlamanın yaşandığı bölgeye bırakılma anı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

     

    Görüntülerde, aracı bırakan teröristin, sakin bir şekilde bölgeden ayrıldığı görüldü.

     

    Erdoğan'dan Diyarbakır açıklaması

     

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panlede Diyarbakır saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

     

    Erdoğan, "Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum.

     

    Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı.

     

    Bizim artık buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların, Avrupa'nın PKK'nın gerçek yüzünü görmesine vesile olmasını diliyorum.

     

    Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça kirli yüzünü ifşa ediyor.

     

    Terör belasını İnşallah ülkemizden gündeminden çıkartacağız. PKK'nın ve uzantılarının gerçek yüzünü herkes görmeli."




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.