|   | 
  • DOÇ. DR. ARSLAN TOPRAKKAYA AÇIKLAMASI


    DOÇ. DR. ARSLAN TOPRAKKAYA AÇIKLAMASI
    Erciyes Üniversitesinde Doç Dr. Arslan Toprakkaya tarafından 'Düşüncenin İzinde Sokrates' konulu konferans verdi.


    Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen konferansa Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doç Dr. Arslan Toprakkaya, "Sokrates büyük bir filozoftur. Yunan felsefesi ile felsefeyi başlatmak ne kadar doğru bu bir tartışma konusu. Özellikle 80'li yıllardan sonra batıda müthiş bir tartışma konusu oldu. Batının bu anlamda geldiği noktayı kısaca söylemek gerekirse, Yunan felsefesi bir felsefenin çok önemli bir kısmını teşkil etmektedir. Buna rağmen düşünce tarihi açısından Yunan felesefesi her zaman bütün felsefe kitaplarında baştan aşağı kabul edilmiştir" diye konuştu.

    'Yunan felsefesi doğrudan Sokrates ile başlamaz' diyen Toprakkaya, "Presekrotik dönemden bahsedilir. Yani Sokratis öncesi dönem ve Sokrates sonrası dönem olarak ikiye ayrılır. Dolayısıyla ben Sokrates'in daha iyi anlaşılması bağlamında Presokratik filozoflardan kısaca bahsetmek istiyorum. Sokrates diğer filozoflar ile mukayese edildiği zaman yazılı metin hiç bırakmayan bir filozoftur. Bilmiyorum ama belki doğrusu da bu. Sokrates ile ilgili bilgileri biz daha çok Platon'nun diyaloglarından öğreniyoruz. Bu bağlamda Sokrates'in ahlak felsefesi, devlet felsefesi, psikolojisi veya yöntemini daha çok Platon'nun eserlerinden öğreneceğiz" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.