|   | 
  • Doğalgaza Ne Zaman Zam Gelecek?


    Doğalgaza Ne Zaman Zam Gelecek?
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara?daki kademeli gaz tedariğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara?daki kademeli gaz tedariğine ilişkin, ?Ankara'da vatandaşlarımız aylara sarih olarak 500-550 liraya kadar doğal gaz alabilecekler. Buna rağmen artı talep gelirse onu da değerlendiririz. Ortalama bütün evlerin kullanabileceği ay başına dilimler düzenledik. Bu konuyu tekrar değerlendirebiliriz. Aboneleri korumak adına yapılan düzenlemeyi ele alabiliriz? dedi.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BTC(Bakü-Tiflis-Ceyhan) Boru Hattı güzergahındaki köylerde ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen ?Boru Hattı ve Güvenli Yaşam? konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi. Yıldız, bir gazetecinin ?Ankara?daki doğalgaz tedarik noktalarının kaldırılması gündeminizde mi, eski düzene geri mi dönülecek? sorusu üzerine, "Zam olmadığı ortamlarda vatandaşın parayla aldığı bütün doğalgazlar aslında o şirkete verilen avans niteliğindedir. Şuanda elimizdeki rakamlar, yılbaşına kadar doğal gazla alakalı herhangi bir fiyat artışı öngörmüyor. O zaman vatandaşımız elindeki parayı şirkete avans olarak veriyor. Ankaralı hemşehrilerimiz 140 milyon lira daha fazla doğalgaz almak için para vermişler. Şu anda doğalgazı kullanmadığı halde 140 milyon lira avans vermişler. Mekanik ve elektronik sayaçlar var. Kullandıkları kadarını zaten alabiliyorlar. Eğer daha evvel bitirirlerse o ay içerisinde yine alabiliyorlar. Doğal gaz tedariğiyle alakalı bir sıkıntı söz konusu değil. Biz bütün bunları anlattıktan sonra 'biz önceden alalım, cebimdeki bin lirayla doğalgaz almak istiyorum' diyorsa bunu düşünürüz. Ankara'da vatandaşlarımız aylara sarih olarak 500-550 liraya kadar doğal gaz alabilecekler. Buna rağmen artı talep gelirse onu da değerlendiririz. Ortalama bütün evlerin kullanabileceği aybaşına dilimler düzenledik. Bu konuyu tekrar değerlendirebiliriz. Aboneleri korumak adına yapılan düzenlemeyi ele alabiliriz" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.