|   | 
  • DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU'NDAN YALITIMA 20 MİLYON LİRALIK YATIRIM


    DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU'NDAN YALITIMA 20 MİLYON LİRALIK YATIRIM
    Doğan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Doğan Yalıtım A.Ş, ısı yalıtım sektöründe 20 milyon liralık yatırım yaptı.

     Doğan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Doğan Yalıtım A.Ş, ısı yalıtım sektöründe 20 milyon liralık yatırım yaptı. Kapasite bakımından Türkiye'nin en büyük yatırımı olan tesis, aynı zamanda Avrupa'nın en büyük tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor. MaxBims markası ile bims blok ve asmolen üretilen tesiste aynı zamanda Maxdeco markası altında dekoratif betonarme ürünler de imal ediliyor.

    Firmanın Ankara'da bulunan kendine ait pomza yataklarından elde ettiği hammadde ile ürettiği bims bloklar, üstün ısı ve ses yalıtımı, yangına ve depreme dayanıklılık, özellikleriyle inşaat ve yapı sektöründe rağbet görüyor. Doğan Yalıtım AŞ. Genel Müdürü Tuğrul Özant, yaklaşık 20 milyon TL harcama ile kurulan Dekoratif Betonarme Ürünler ve Bims Blok üretim tesisinin, 53 bin metrekare açık ve 4 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu bulunduğunu söyledi. Yıllık 20 milyon adet bims blok, asmolen ve 10 milyon adet de koratif betonarme yapı elemanı üretileceğini aktardı. Tuğrul Özant, ülkemizde bims blok kullanımının, üstün teknik özellikleri nedeniyle giderek yaygınlaştığına değinerek, yapılan değerlendirmelere göre, 2010'lu yıllarda bims bloğun inşaat sektöründe yer alma oranının yüzde 30'lar civarına yükseldiğini anlattı.

    Bims blokların şu an kullanılan yapı malzemelerine oranla çok daha fazla avantajı olduğuna dikkat çeken Tuğrul Özant, bims blokların özelliklerini söyle sıraladı: "Bims bloklar, yalıtımı devamlı kılan ve nefes alabilen doğal ve yüksek ses izolasyon özelliğine sahip olan bir yapı malzemesi. Bimsblok ile örülen duvarlar ile yüksek frekansa maruz mekanlarda bile sessiz bir ortam oluşturuyor. Bims bloklar, tamamen ponza agregalı bir yapı elemanı olarak, diğer yapı elemanlarına göre üstün akustik özelliğe sahip. Pek çok Avrupa ülkesindeki konser, konferans salonlarında ve mabetlerinde bims ürünleri kullanıldığını görmek mümkün. Bims blok ponza madeninden imal edildiği için yüksek sıcaklıklara karşı mükemmel dayanım gösteriyor. Bu nedenle yangına karşı da en dayanıklı yapı malzemesi. Ayrıca, elektromanyetik dalgalara karşı tam bir yalıtım sağlayarak, insanlara stresten uzak doğal mekanlar oluşturuyor."

    Ülkemizde enerji verimliliği kavramının gün geçtikçe önem kazandığına dikkat çeken Tuğrul Özant, bu alanda yapılan bu büyük yatırımın Türkiye'nin enerji verimliliği ve yalıtım konularındaki atılımı için büyük bir destek sağlayacağına inandığını vurguladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.