|   | 
  • DOKTORA ŞİDDET UYGULAYAN ACİL HARİCİNDE TEDAVİ EDİLMEYECEK


    DOKTORA ŞİDDET UYGULAYAN ACİL HARİCİNDE TEDAVİ EDİLMEYECEK
    Kayseri'de doktorlar, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara acil durum haricinde sağlık hizmeti vermemek için ilginç bir yöntemi uygulamaya koymayı planlıyor

     Gaziantep?te Dr. Ersin Aslan?ın öldürülmesinin ardından Kayseri?deki doktorlar, benzer olayların yaşanmaması için radikal bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Kayseri'de de doktorlara yönelik şiddetin artması durumunda bunu uygulayan hastaya randevu dahi verilmeyecek. Şiddet uygulayanın bütün bilgileri hekimlere cep telefonu veya e -posta ile iletilerek, acil durum dışında muayene olması engellenecek. Bu kişilerin durumu, şehirde kamu ve özel hastanelerde görev yapan 2 bin hekime aynı anda ulaştırılacak. 

    Kayseri Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Suat Öktem, son olaylar sebebiyle canlarının çok yandığını söyledi. Bu yüzden şehirlerinde doktorlara şiddet uygulayanlara randevu verilmeyeceğini kaydetti. Prof. Dr. Öktem, canlarının en çok Ersin Aslan olayında yandığını ifade ederek, ?Yaşıyor olsaydı, eşinin ve çocuklarının hayat kalitesi farklı olacaktı. Canımızı çok yakan bir olay gerçekleşecek olursa onu yapan kişinin Kayseri?de muayene olmaması için randevu verilmeyecek. Şiddeti uygulayan hastanın ismi hekimlere bildirilecek. Acil durumlar hariç hiçbir doktor randevu vermeyecek. Eğer canımız yandıysa bize de üç beş kuruşa mal olacaksa biz de bunu ödeyelim. Bunu polemiksiz ve demagojisiz konuşuyorum.? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.