|   | 
  • Dokunulmazlıklar kaldırılıyor mu?


    Dokunulmazlıklar kaldırılıyor mu?
    Aylardır siyasetin gündeminde olan, milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini sağlayacak anayasa değişikliği konusunda Meclis süreci bugün başladı.

    Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk toplantısı kavga ile başladı.
     
    Kavganın nedeni HDP’nin salonun küçük olması nedeniyle değiştirilmesini istemesi üzerine başladı. Teklif görüşülürken bir anda ortalık gerildi. Basın ve vekil danışmanları dışarı çıkartılmak istenince tartışma dahada büyüdü.
     
    HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çok sayıda milletvekilinin ayakta olduğu gerekçesiyle daha geniş salona geçilmesini istedi. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop ise en geniş salonda toplantının yapıldığını söyledi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da “Genel Kurul bugün kapalı, orada yapalım” teklifinde bulundu.
     
    Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından teklif önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek. Teklifin akıbeti de, Genel Kurul’daki görüşmeler sırasında netleşecek.
     
    Teklifin referandum aralığı olan 330 ile 367 arasında bir oyla kabul edilmesi halinde ise gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği kararda olacak. Erdoğan, değişikliği bir kez daha görüşülmek üzere Meclis’e gönderebilir ya da referanduma sunulması kararı verebilir.
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.