|   | 
  • Dolar Merkez Bankası faiz kararına ne tepki verdi?


    Dolar Merkez Bankası faiz kararına ne tepki verdi?
    Dün piyasa beklentisine paralel adım atan ABD Merkez Bankası'nın ardından bugün TCMB'nin faiz kararı geldi. Dolar/TL Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararının ardından sert yükselişe geçti. İşte dolarda son durum...

     

    Güne 3,8190 liradan başlayan dolar/TL paritesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Aralık ayı toplantısından çıkan faiz kararının ardından sert yükseldi. Dolar, PPK toplantısından çıkan geç likitide penceresinde 50 baz puanlık faiz artışı sonrası yüzde 1,52 yükselerek, 3,87 sınırına geldi. Kur şu sıralarda 3,8695'ten işlem görüyor. 

    Euro/TL, TCMB faiz kararı sonrası 4,6088'e kadar çıkmasının ardından 4,60 seviyelerinde seyrediyor.

    Kararın hemen öncesinde yüzde 0,54 artıda olan BIST 100 endeksi ise, karar sonrası eksiye döndü. Yüzde 0,02 düşüşün ardından 108 binin üzerinde işlem görüyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.