|   | 
  • Dönüm maçı yine İzlanda’yla


    Dönüm maçı yine İzlanda’yla
    Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek grupta büyük avantaj yakalayan A Mili Futbol Takımı, EURO 2016 Elemeleri’nde olduğu gibi dönüm maçını yine İzlanda’yla oynayacak. Milliler, 2 maçını kazandığı takdirde ilk 2 sırayı garantileyecek.

    Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılmak için mücadelesini sürdüren A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan karşısında 1-0 kazanınca grupta dengeler iyice değişti. Finlandiya'nın İzlanda'yı yenmesi, ardından da İzlanda'nın Ukrayna'yı yenmesiyle birlikte A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ı mağlup etti ve gruptaki 4 takımın da bir üst tura yükselme şansı ortaya çıktı. Türkiye, grupta kalan 2 maçını kazandığı takdirde ilk 2 sırayı garantileyecek, hatta son maçlarda Hırvatistan ile Ukrayna berabere kalırsa, Ay-Yıldızlılar grubu lider olarak tamamlayacak.

    Tarih tekerrür ediyor

     

    Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için grup maçlarında Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya'yla mücadele eden Türkiye, gruptaki ilk 3 maçta beklediği sonuçları alamadı. Ancak sonrasında yakaladığı havayla ilk 3 sıra için avantajlı konuma geçti ve son maçta İzlanda'yı 1-0 mağlup ederek en iyi 3'üncü olarak direkt olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başarmıştı. A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılmak için önündeki en önemli engel yine İzlanda. Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde rakibine ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup olan Türkiye, son karşılaşmada ise 1-0 kazanmıştı. Gruptaki son maçını grubun zayıf ekiplerinden Finlandiya ile oynayacak olan A Milli Futbol Takımı, en kritik karşılaşmaya ise yine İzlanda’yla çıkacak. Deplasmandaki maçı 2-0 kaybeden Ay-Yıldızlılar, bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.