|   | 
  • Dünyadaki Obez Sayısının 700 Milyona Ulaşması Bekleniyor


    Dünyadaki Obez Sayısının 700 Milyona Ulaşması Bekleniyor
    Dr. Ömer Akbeyaz, hareketsiz yaşam ve fast food tarzı beslenmenin obeziteyi çağın hastalığı haline getirdiğini dile getirdi.

     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 1.6 milyar kişi fazla kilolu ve bunların 400 milyonu da obez olduğunu aktaran Dr. Akbeyaz, ?2015 yılında bu rakamların 700 milyon ve 2 milyara ulaşması tahmin ediliyor. Tüm dünyada yaygınlaşan ve özellikle gelişmiş ülkelerde önemli bir sağlık sorunu olan obezite, artık ülkemizde de sıklıkla görülüyor.? dedi. 

        Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi ve Direktörü Dr. Ömer Akbeyaz, vahim tabloya ve obeziteyle mücadelenin önemine dikkat çekmek için Acıbadem Kayseri Hastanesi personeli olarak 22 Mayıs Dünya Obezite Günü?nde yürüyüş etkinliği düzenlediklerini açıkladı. Dr. Ömer Akbeyaz, şunları söyledi: "Yaşam kalitesini ve süresini önemli derecede etkileyen obezite bir hastalıktır. Kanser ve kalp hastalıklarından diyabete kadar birçok hastalığa neden olabilen obeziteye karşı çaresiz değiliz. Obezite önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Vücudumuzdaki yağ dokusu ne kadar fazla ise metabolizmamız o kadar yavaş çalışmaktadır. Kilo aldıkça metabolizma hızı yavaşlarken, metabolizma hızı yavaşladıkça da kişiler kilo almaktadır. Bu da vücudumuzu kısır bir döngüye sokmaktadır. Bu nedenle bu kısır döngü ancak zayıflamaya başladıkça kırılır. Obezite kısa sürede çözümlenecek bir sağlık sorunu değildir. Bu sebeple obezite ile mücadele ömür boyu olmalıdır. Sağlıklı beslenme ve spor hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmelidir. Aksi takdirde kilo problemi işin içinden çıkılamayacak bir sağlık sorunu haline gelip beraberinde önemli hastalıklara da zemin hazırlayacaktır.?

        Dr. Akbeyaz, bu etkinlikle Acıbadem Kayseri Hastanesi personeli olarak herkesi obeziteyle mücadeleye davet ettiklerini, 'Obeziteye Karşı Bugün Sen de Bir Adım At' mesajını vermek istediklerini belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.