|   | 
  • Ebru Gündeş: Her şeyi Reza yaptı!


    Ebru Gündeş: Her şeyi Reza yaptı!
    Yalısında kaçak kat bulunan Ebru Gündeş ifadesinde, “Tadilat ve diğer işlemleri eşim Reza Zarrab yaptı, suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

    Şarkıcı Ebru Gündeş ve Reza Zarrab Kanlıca’daki tarihi Mehmet Arif Bey Yalıları’nda mevzuata ve koruma ilkelerine aykırı biçimde tadilat yaptığını ortaya çıkmıştı.

     

    Tescilli tarihi yalıların, dış cephelerinin tahrip edilip, kaçak kat çıkıldığını öğrenen İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, 1 Temmuz’da yalıların ve köşkün projelerine uygun hale getirilerek kaçak yapıların yıkılmasına karar verdi.

     

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne işlemin gerçekleştirilmesi için yazı yazan Kurul, yalı sahipleri ve tadilat işlemlerini gerçekleştirenler hakkında da suç duyurusunda bulundu. Yapılan başvuru üzerine Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Zarrab ve Gündeş’in ifadelerini geçtiğimiz ekim ayında alan Savcı, konuyla ilgili iddianamesini hazırladı.

     

    İlk duruşma Mart’ta
    Ebru Gündeş ve eşi Reza Zarrab’ın, izin alınmaksızın tamirat-tadilat ve izinsiz inşaî ve fiziki müdahalede bulunduğu suçunu işledikleri belirtildi. Savcı, şüphelilerin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65/4 maddesi uyarınca yargılanmalarını istedi. Söz konusu maddenin ilgili bölümünde “koruma, uygulama ve denetim büroları kurulan idarelerden izin almaksızın veya izne aykırı olarak tamirat ve tadilat yapanlar ile izinsiz inşaî ve fiziki müdahale yapanlar veya yaptıranlar 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılırlar” yazıyor. Gündeş ve Zarrab 11 Mart 2016 günü saat 11.00’de Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
     
     
    “Bütün işlemleri Reza Zarrab yaptı”
    Ebru Gündeş savcılık ifadesinde, “Her ne kadar ev benim üzerime de olsa bütün işlemleri eşim Reza Zarrab yaptı. Ben sadece bu yalıda oturuyorum, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Savcı iddianamede, yalının mülkiyetinin Ebru Gündeş’in üzerine kayıtlı olduğunun tapu kayıtları ile tespit edildiğine dikkat çekerek, yasaya aykırı işlemlerde tapu malikinin de sorumlu olacağını kaydetti. İddianamede Zarrab ve Gündeş’in korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen yalıların restorasyon ve tadilat projelerine aykırı işlem yaptırdıklarını vurguladı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.