|   | 
  • Eciyes’te kar sevinci


    Eciyes’te kar sevinci
    Kara hasret kalan Erciyes, gece etkisini gösteren yağışla birlikte beyaza büründü.

    Erciyes Kayak Merkezi’nde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, işletmecilerin yüzünü güldürdü.

     

    Aralık ayının sonuna gelinmesine rağmen etkili bir kar yağışı alamayan Erciyes’te yeni yıla bir gün kala başlayan kar yağışı turizmcileri de heyecanlandırdı.

     

    Yaklaşık iki hafta önce pistlerde yapay kar makineleriyle üretilen kar sayesinde kayak sezonunu açılan Erciyes’te, dağın genelinde kar olmamasının sıkıntısı yaşanıyordu. Kar yağışının başlamasıyla birlikte dağın tamamı beyaz örtüye büründü.

     

    Yağışla birlikte 3 bin metrenin üzerindeki bölgelerde kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği, 2 bin 200 rakımlı Tekir Bölgesinde ise 15 santimetreyi bulduğu belirtildi.

     

    Kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıksız devam edeceği ve kar kalınlığının da 25-30 santimetreye ulaşabileceği ifade edildi.

     

    Yılbaşı rezervasyonlarını tamamlayan turizmciler, yeni yılda pistler üzerinde de etkinlik yapabilecek. Özellikle meşaleli kayak gösterisini heyecanla bekleyen vatandaşlar, bu yılda bu gösteriyi izleyebilecek.

     

    Öte yandan kar yağışıyla birlikte Erciyes-Kayseri yolunda Erciyes’e gelmek isteyen vatandaşların sorun yaşamaması için aralıksız olarak temizleme çalışmaları yürütülüyor. Yolun 24 saat açık kalması için yoğun bir çaba gösteriliyor. 

     

    Haber: Faruk Karakaş




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.