|   | 
  • Ege’den Başlayacak, 7 Bölgeye Yayılacak


    Ege’den Başlayacak, 7 Bölgeye Yayılacak
    Spor Toto Süper Lig 2019-20 Cemil Usta Sezonu bugün Denizli’de oynanacak Yukatel Denizlispor-Galatasaray maçıyla başlayacak. Sezonun ilk maçına Ege bölgesi evsahipliği yapacak.

    Spor Toto Süper Lig’de 7 coğrafi bölgeden 18 takım bulunuyor. İç Anadolu ve Marmara Bölgesi 5’er takımla temsil edilirken, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin 2 takımı bulunuyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ise 1’er takımla temsil ediliyor.

    Marmara Bölgesi’nin 5 takımının da İstanbul’dan olması dikkat çekiyor. Bir zamanlar ligin gediklisi Kocaelispor ve Sakaryaspor’un uzun zamandır kendini gösteremediği Süper Lig’den Bursaspor’un da geçtiğimiz yıl düşmesi sonucu Marmara Bölgesi’ni sadece İstanbul takımları temsil etmek zorunda kaldı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra Medipol Başakşehir ve Kasımpaşa, Süper Lig’de hem İstanbul’u hem de Marmara Bölgesi’ni temsil edecek.

    Ligde 5 takımı bulunan bir diğer bölge ise İç Anadolu Bölgesi. Ankara’nın 2 takımının yanı sıra Kayseri, Konya ve Sivas, bölgede takımın bulunan iller olarak yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ligi orta sıralarda bitiren İstikbal Mobilya Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Demirgrup Sivaspor, Ankara takımları Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile birlikte İç Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek.

    2 Takımlı Bölgeler

    Karadeniz, Ege ve Akdeniz ise Süper Lig’de 2’şer takımlı bölgeler olarak dikkat çekiyor. Karadeniz Fırtınası Trabzonspor’un yanı sıra Çaykur Rizespor, Karadeniz Bölgesi adına lige renk katacak. Bunun yanı sıra İzmir takımı Göztepe ve Yukatel Denizlispor, Ege bölgesinin takımları olarak ligde mücadele edecek. Antalyaspor ve Alanyaspor ise hem Antalya’nın hem de Akdeniz Bölgesi’nin temsilcisi olarak sahada olacak.

    Doğu ve Güneydoğu Tek Takımlı

    Ligde yalnızca 1 takımı olan bölgeler ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olacak. Yeni Malatyaspor, Erzurumspor’un küme düşmesi ile Doğu Anadolu’nun tek takımı olarak ligde kalırken Gazişehir Gaziantepspor da Güneydoğu Anadolu bölgesini temsil edecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.