|   | 
  • EĞİTİM-SEN 18.YILINI KUTLADI


    EĞİTİM-SEN 18.YILINI KUTLADI
    Eğitim-Sen kuruluşunun 18'inci yıldönümünü kutladı.

    Eğitim-Sen kuruluşunun 18'inci yıldönümünü kutladı. Kuruluş yıldönümü kutlamasında bir konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Kamu emekçilerinin ciddi hak kayıplarının oluştuğu koşullardayız" dedi.

    Özel bir düğün salonunda düzenlenen Eğitim-Sen'in 18'inci kuruluş kutlamasına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sadık Atila, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, Eğitim-Sen üyeleri ve faaliyet gösteren sendika başkanları ile üyeleri katıldı.

    Kuruluş kutlamasında bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Büyük bir zorlukla yola çıkmıştık. Kamu emekçilerinin, eğitim emekçilerinin sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi bizim adımlarımızla yeşermişti. Büyük bir zorluklar çekerek başlattığımız bir dönemdi. Toplumsal belleklerde anlaşılmasında sıkıntılar vardı ve acı deneyimler vardı ama tüm bunların üstesinden gelmesini bildik ve başardık" diye konuştu.

    Yıldız, "Türkiye'deki baktığımız da görüyoruz ki hep barış dedik, hep kucaklaşma dedik. Biz barış dediğimiz de neredeyse barış düşüncesini suçlayan yaklaşımlarla karşılaştık. Türkiye'de son dönemde bu konu ile ilgili atılan adımlar, umut vericidir. Bu aynı zamanda sendikamızın haklı olduğu olduğunu da göstermektedir" ifadelerinde bulundu.

    Kamu emekçilerinin hak kayıplarının olduğunu söyleyen Yıldız, "Geliştiği ve büyüdüğü söylenilen ülkemizde, yoksulların ve dar gelirlilerin, kamu emekçilerinin ciddi hak kayıplarının oluştuğu koşullarda bulunmaktayız. Artık sendikaya daha fazla ihtiyaç vardır. O yüzden sendikamızın siyasal iktidarların uygulamış olduğu baskılara rağmen onların programlarına harfiyen uymayarak, doğru bildiklerimizi yaparak daha da mutluyuz" açıklamasında bulundu.

    Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal ise, "Eğitim-Sen bu ülkede her zaman ezilenlerin, yoksulların, kimsesizlerin, parası olmadığı için eğitim imkanı olmayanların, harç yatıramadığı için üniversite öğrenimini yarıda bırakan üniversite öğrencilerinin Türkiye'de bütün ezilenlerin sesi olmuştur" şeklinde konuştu.

    Ünsal, "Eğitim-Sen ülkenin vicdanı olmaya devam edecektir. Eğitim-Sen bu ülkenin vicdanıdır. Bunu da bundan önceki tarihte de gerektiği gibi yapmıştır, çünkü 1990'lı yıllardan beri bu görevi yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.