|   | 
  • EKSİK BRANŞLARDA NÖBETÇİ DOKTOR UYGULAMASI BAŞLATILDI


    EKSİK BRANŞLARDA NÖBETÇİ DOKTOR UYGULAMASI BAŞLATILDI
    Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, ilçelerin nüfusuna göre doktor gönderildiğini, Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre nüfusu 40 binden az ilçelerde bazı doktorların olmayabileceğini belirtti. Bakır, eksik branşlarda nöbetçi doktor uygulaması başlatıldığını söyledi.

     Yahyalı AK Parti İlçe Danışma Toplantısı'na Katılan Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, partililerle görüştü, ilçenin sorunlarını dinledi. Bir partilinin hastaneyle ilgili sorusunu cevaplayan Bakır, Sağlık Bakanlığı'nın nüfusa göre hastaneleri sınıflandırdığını ve Yahyalı ilçesinin D grubunda yer aldığını, dolayısıyla doktor sayısının da bu kadar olduğunu belirtti. 

    Her ilde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurulduğunu, ilçelerin nüfusuna göre doktor gönderildiğini belirten Bakır, Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre nüfusu 40 binden az olan ilçelerde bazı doktorların olmayabileceğini ifade etti. Genel Sekreterlikle özel görüşme yaptığını belirterek, eksik branşlarda nöbetçi doktor uygulaması başlatıldığını belirten Milletvekili Bakır, ülke genelinde doktor sıkıntısı olduğunu, ilçedeki doktor açığını nöbetçi doktor uygulamasıyla gidermeyi düşündüklerini belirtti. 

    Bu arada, Yahyalı Devlet Hastanesi'nin pratisyen hekim sıkıntısı çektiği belirtildi. Hastanede şu an 3 pratisyen hekim, 1 dahiliye, 1 çocuk doktoru ve süt izninde bulunan kadın doğum uzmanı doktor hizmet vermeye çalışıyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.