|   | 
  • EL YUMRUĞU


    EL YUMRUĞU
    Spor Yazarı Ömer Belek, Kayserispor'un Süper Lig'in ilk devresinde gösterdiği başarılı performansı ligin ikinci devresinde gösterememesinin sebeplerini, teknik direktör Sumidica ve futbolculardaki performans düşüşünü ve bunun sonucunda gelen teknik direktör değişimini Fanatik Sporda Anadolu'ya yazdı.

    Suni ifadesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’la gündem olmuştu. Galatasaray’ın ligde  ilk 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alması ve puan farkının açılması üzerine Aykut Kocaman Galatasaray’ın başarısını suni olarak tanımlamıştı. Bu ifadeden esinlenerek Kayserispor’un durumuna baktığımızda asıl suni ifadesini kullanacağımız durum; Kayseripor’un ilk yarı perfonması diyebiliriz. Gerçekten de 30 puan toplayarak ligin ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Kayserispor herkesin beğenisini kazanmıştı. 2. yarı sadece 14 puan toplayarak ligden haftalar öncesi düşmesi kesinleşen Karabükspor’dan sonra en az puan toplayan takım oldu. İşte burada Kayserispor’un ilkyarı performansı içi suni ifadesini kullanabiliriz.

     2. yarı ile birlikte Kayserispor’daki performans düşüklüğünün sebeplerine baktığımızda Teknik Direktör Sumudica’nın hatalarını görüyoruz. Sumudica ile ilgili güzel bir atasözümüz var;  “El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zanneder.”  İşte,  2. yarı rakipleri analiz edemezsen, yeterli takviyeleri yapmazsan, oyun sistemi ile sürekli oynarsan (macera gibi 4’lü savunma oynayan takıma  3’lü savunma oynatırsan) başarısız sonuçlardan sonra özeleştiri yapacağına futbolcuları suçlarsan, formayı formsuz oyuncalara vermeye devam edersen, rakiplere karşı tedbir almadan oynarsan, maç içerisinde oyunu okumayıp hatalı değişiklikler yaparsan, toplu savunma hızlı hücum prensibine göre oyuncu oynatmazsan, basit hatalardan gol yemeyi alışkanlık haline getirirsen el yumruğunu yemiş olursun.

    Umut yetersiz

    2. Yarı ile birlikte sahada hedefi olmayan antrenman maçına çıkmış bir oyuncu grubu vardı. Artık takım gol atmakta zorlanıyor, Umut yetersiz kalıyor, takım Kravets’den destek alamıyordu. Çok güvendiğimiz kaleci Lung basit hatalar yapıyor, kaleci Muammer de sakatlanınca kalede rekabet ortamı da oluşmuyordu.  İlk yarıdaki başarılı sağ kanat oyuncusu Lopez sanki 2. yarı sahaya çıkmamıştı, Sapunaru tek hamlelik oyuncu idi ve hızlı ataklarda çok ağır kalıyordu, Kucher ise istikrarsızdı. Ofansif katkıyı en fazla yapan oyuncu Mendes  saman alevi gibiydi. Deniz  boşa efor sarf ediyor,  yorulunca da çok konuşuyordu. Güray beklenenin altında Varela ise hep sakattı. Gyan takımın büyüğü diye alındı ama ortalarda görünmedi. Boldrin ise kötünün iyisi olarak akıllarda kaldı. Badji  her zaman istekli  her zaman hazırdı. Şamil vasatı aşamadı. Takım 2. yarıya başlarken biz zaten ligde kaldık, çok da zorlamanın anlamı yok diyen bir teslimiyet içerisinde 90 dakikayı tamamlıyordu. Tam burada devreye yönetim ve Sumudica girecekti. Gerekli tedbirler alınacak derken yönetim Sumudica’nın sözleşmesini yenileyip adeta ödüllendiriyordu. Sonuçta ilk yarı başarısı bizi ligde bıraktı ama ilerisi için umut bırakmadı.

    Hatadan dönüldü

    Yönetim yaptığı hatadan kısa sürede döndü ve Sumudica ile yollarını ayırdı. Başkan Erol Bedir garantiye giderek takımı ve şehri çok iyi tanıyan Ertuğrul Sağlam’la anlaştı. Ertuğrul hocanın kariyerinde şampiyonluk etiketi var. Kişilik olarak Kayserispor’la  kan uyuşmazlığı yaşayacağını zannetmiyorum, sadece Ertuğrul hocaya şunu hatırlatmak isterim; Hocam başarı için yönetim, takım, şehir hazır sıra sende. Kariyerinin duraklama döneminde tekrar yükselişe geçebilirsin ayrıca Kayseri şehrini süper ligde sadece Kayserispor temsil ediyor!




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.