|   | 
  • Hakan Çitmen

    ELLER YUKARI!.. Bu bir “SOYGUN”dur!!!

    Soğan gibi soyuluyoruz!.. Ekmeğimiz çalınıyor!..

     

             İçerde ve dışarda öyle yüksek borçlanma yapılıyor ki; Rakamların büyüklüğünden insanın başı dönüyor.  Üşenmedim hesapladım. Her saniye 3.300 TL faiz ödüyoruz. Şaka değil evet gerçek bu…

             Akıl alır gibi değil. Türkiye, ilk 10 ayda saatte de ortalama 2,14 milyon dolar, yani saat başı 12 milyon TL faiz ödedi. Günlükte ise, faize  ödediğimiz para 51 Milyon$…

             İktidar, 17 yılda 150 Milyar$ faiz ödedi. Faiz lobisini ve tefecileri (Yahudileri) zengin etti. Daha doğrusu hep beraber ödedik, zengin ettik. Halkın iki lokma ekmeği ve üç-beş kuruşluk birikimi liyakatsiz yöneticiler yüzünden, bunlara zevk sefa oluyor.

             Emeklerimiz boşa gidiyor, Ekmeğimiz çalınıyor.

             Eee !...Yemeyenin malını yerler…

    *        *        *

             Hani nerede küresel faiz lobisi ile mücadele?

             İslami söylemleri dilimizden düşürmediğimiz şu süreçte, nasıl oluyor da faizle mücadele edilmez? Bir tek adım bile atılmaz.

             2003 başında Türkiye'nin Brüt Dış Borç Stoku 130 milyar dolarken 2013 sonunda 392 milyar dolar oldu. 2003 başında İç Borç 168 Milyar TL iken 2013 sonunda bu rakam 430 milyar TL'ye çıktı. Aynı dönemde bütçeden 548 Milyar TL faiz ödedik.

             Piyasaya bir bakıyoruz. Gidişatı herkes görüyor, artık gerçeği dile getirmekten çekinmiyor. Faiz ve borsadan daha çok kazanç sağlayan, getirisi iyi başka bir yatırım yok. Reel ticarette, kazanç kapısı kapandı. Ayakta kalabilen kendini kurtulmuş sanıyor. Öyle mi gerçekten bekleyip göreceğiz!!!

             Durum buyken, yatırım yapılır mı? Parası olan parasını aldı yatırdı faize!!! Niye mi? Para, burada abi…

            

             Eyy Müslüman !!!

             Allah'ın matematiği, Senin matematiğine benzemez. Faiz, sana göre paranı da malını da artırır, ama Allah'a göre azaltır. Zekat, sana göre azaltır, ama Allah'a göre ise artırır:

             "...Artsın diye verdiğiniz faiz, Allah yanında artmaz. Verdiğiniz zekata gelince... malları kat kat artmış olanlardır." Rûm-39

             Ve yine 'Öyle bir zaman gelecek ki faiz yemeyen kimse kalmayacak, faiz yemeyenlere de faizin tozu bulaşacaktır.' (Ebu Davud,) diyor Yüce Peygamberimiz (sav). Sen neyin derdindesin? Nasıl olurda bu kadar gaflet ve dalalet içinde kaldık. Faize ve faizcilere bu kadar imkan verir olduk.

                                             *     *      *

             İşsizlik almış başını gitmiş…İş bulamadığı için borç üstüne borç yapan milyonlarca insan, yüzbinlerce genç var. Bu zulüm değil de nedir Allah aşkına? Vallahi yazıktır… günahtır…

             Faize ve faizcilere yedirilen para var ya, Eğer onlara yedirmeseydiniz; İstihdam olup geri dönecekti. Fabrika olup insanlarımıza gençlerimize iş ve ekmek kapısı olacaktı.  Onlar kazandıkları parayı harcayacak, tüketime gidecekti. Dönüp dolaşıp, piyasaya, ekonomiye can suyu olacaktı. Bazılarının O çok sevdikleri rantçılar değil. Faiz lobisi değil…Her türlü millet kazanç sağlayacaktı. 

    *      *    *

             İktidar, faizi indirdik diyor. İyi tamam güzel. Yatırım artıyor mu peki? Hayır, İstihdam artıyor mu peki? Hayır… Devlet, indirdiği bu faizle artık iç borcu daha ucuza yapabiliyor. Aynı devlet, daha önce %3-4, şimdi ise %6 olan faiz ile döviz borçlanıyor. İçteki faiz oranı %50 azalırken, dıştakinin, dövizin faiz oranı %50 arttı. Ne anladık şimdi? Bir de borç dövizle… Dışardaki adama daha çok para kazandıyorsun resmen… Gelde sorma hangi akla hizmet bu iş diye? İktidar faiz lobisine mi çalışmış ne!

     

    Hatırlatayım, Faiz, Müslümana ‘haram’ ama Yaduhilerde faizi, Yahudiden almıyorsa ‘haram değil.’ Onlar dinini yaşıyor YA SEN!!!

     

    Yahudilerin tefecilikle itham edilmesinin nedeninin bu olduğunu biliyor musunuz?

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.