|   | 
  • ENGELLİLER KOORDİNASYON TOPLANTISI


    ENGELLİLER KOORDİNASYON TOPLANTISI
    "Dünya devletleri arasında engellisine, özürlüsüne, yaşlısına ve muhtacına en çok sahip olan devlet hüviyetine bürünmüş bulunuyoruz" dedi.

     AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya,

    "Dünya devletleri arasında engellisine, özürlüsüne, yaşlısına ve muhtacına en çok sahip olan devlet hüviyetine bürünmüş bulunuyoruz" dedi.

    Öksüzkaya, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Merkezi'nde düzenlenen Engelliler Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti olarak kuruldukları günden beri sosyal devlet anlayışını ileriye taşımaya çalıştıklarını vurguladı.

    Bu anlamda üzerlerine ne düşüyorsa devlet olarak yapmaya fazlasıyla gayret gösterdiklerini belirten Öksüzkaya, şunları kaydetti:

    "Bugün itibariyle baktığımızda dünya devletleri arasında engellisine, özürlüsüne, yaşlısına ve muhtacına en çok sahip olan devlet hüviyetine bürünmüş bulunuyoruz. Dünyada 7 milyar insan var, bunun yüzde 15'i özürlü durumunda. Bu özürlü kardeşlerimiz hayattan kopmamalıdır. Onların iş imkanlarıyla eğitimlerle donatılarak, normal hayata devam etmelerini sağlamak gerekiyor. Biz bu konuda elimizden geldiği kadar gayret göstermekteyiz."

    AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, engellilerin problemlerinin çözümü için bir araya geldiklerini belirterek, Mart ayı içinde Kayseri'de engellilere yönelik panel düzenleneceğini söyledi.

    Tamer, "2001 yılında partimiz belki de Türkiye'de ilk defa engellilerin problemlerine çözüm bulma adına önemli bir adım atmıştı. 2005 yılında çıkarmış olduğumuz engelli yasasıyla da engelli kardeşlerimizin problemlerini ve sorunlarını gidermek için onların hakları güvence altına alındı" diye konuştu.

    Toplantıya, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile daire müdürleri de katıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.