|   | 
  • Erasmus ile 60 öğrenci yurt dışına gidecek


    Erasmus ile 60 öğrenci yurt dışına gidecek
    Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) liderliğinde Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ programı kapsamında Erasmus Staj Konsorsiyumu Projesi kabul edildi.

     
    Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) liderliğinde Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ programı kapsamında Erasmus Staj Konsorsiyumu Projesi kabul edildi. 

    AGÜ Sümer Kampüsü Senato Salonu?nda düzenlenen basın toplantısında projenin açılışı yapıldı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu 4 üniversite olarak başlattıkları girişimin çok önemli olduğunu vurgulayarak,

    "Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programı Başkanlığı marifeti ile başlatmış olduğumuz bu girişimlere diğer 3 üniversitemizi de yanımıza aldık, birlikte hareket ettik. Tabi ki Avrupa Birliği bizi ödüllendirdi ve 60 gencimize yurt dışında staj yapma imkanı verdi. Bugün 60 yarın bu 260 olacak belki ilerleyen zaman içerisinde bin 60 olacak. Dolayısı ile sayı artacak. 60 diye küçümsemeyelim, en azından bir başlangıçtır bu. Biz adil bir şekilde 4 üniversite ile 60 öğrenciyi her üniversitemiz 15öğrencisini yurt dışına gönderecek ve yurt dışında iş ve sanayi dünyasında deneyim kazanmanın ötesinde uluslararası bir deneyim kazanacaklar. Kayseri Ticaret Odamız bu oluşumun tam merkezinde. Sağ olsunlar, gençlerimizin Avrupa?da en iyi yerde staj yapmalarını sağlayacak kurum ve kuruluşları bulma noktasında bizlere imkan sağlayacaklar" diye konuştu. 

    Törende konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, Türkiye?nin gelişmesi açısından bu tür programların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ticaret Odası olarak iş dünyası ile üniversite arasında işbirliğinin gelişmesi bakımından gayret gösteriyoruz. Türkiye?nin ilerlemesini, gelişmiş ülkeler seviyesini hatta onları geçmesinin ön şartı olarak da iş dünyası ile üniversitenin bir arada çalışmasının şart olduğunu biliyoruz. Programa Kayseri Ticaret Odası olarak destek verdiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından programın tanıtımı yapıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.