|   | 
  • Erciyes, bisikletçilerin de gözdesi


    Erciyes, bisikletçilerin de gözdesi

    Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden olan Erciyes sadece kış turizmi ile değil diğer spor branşları için de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Avrupa'nın birçok ülkesinden serberst dağ bisikleti sürücüsü (Free Rider Downhill Biker) Erciyes Bisiklet Parkuru'nda birbirinden güzel atlayışlar gerçekleştirdi. 
    Erciyes Bisiklet Parkuru'nda Polonya, Rusya, İsviçre ve Avusturya'dan serbest sitil bisikletçiler Türkiye'de ilk defa oluşturulan Downhill Bisiklet Parkuru'nda yeteneklerini sergiledi. Profesyonel bisikletçileri Kayseri'ye Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş getirdi. Sosyal medya üzerinden Erciyes'in bilinirliğini daha da arttırma hedefi ile bu organizasyonları yaptıklarını belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, "Bilindiği Üzere Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Master Planı dağımızı her geçen gün biraz daha farklılaştırmaya devam ediyor. Erciyes'in amiral turizm çeşidi kış turizmi, kayak ve snowboard aktiviteleri olmasına rağmen dağımızı dört mevsim kullanabilmek ve şehrimize yerli yabancı turisti çekmek için çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Bu yaz Erciyes'teki en radikal eserlerden bir tanesi de Türkiye'de ilk defa oluşturmuş olduğumuz bisiklet Downhill parkuruydu. Özellikle Alpler'de son yıllarda çok moda olan bu bisiklet sürüş tarzı insanların teleferikle bisikletlerini dağın üst noktalarına çıkartıp daha sonra kendileri için özel oluşturulmuş rampalı, dönemeçli, zorlu kaya ve basamaklardan oluşan parkurda yüksek hızla aşağıya inmelerini sağlayan bir spor dalı. Bunu Türkiye'de ilk defa Erciyes'te oluşturduk ve Allah'a çok şükür ki Türkiye'de ilk kez Downhill Türkiye Kupası'nı yapma başarısını elde ettik. Hem profesyoneller hem de amatörler için oluşturulmuş parkuru tüm dünya insanlarına tanıtmak için dünyada çok iyi bilinen bisiklet profesyonellerini Erciyes'e getirdik. Avrupa'nın muhtelif ülkelerinden gelen bisiklet şovmenleri Erciyes Dağı'nda kendi oluşturdukları parkurda atlayışlarını yaptılar" dedi.
    Kayseri'de 5 gün kalacak olan ekibin Erciyes'te parkurda profesyonel sürüş yaptıktan sonra şehir merkezindeki tarihi yerlerde ve Kapadokya bölgesinde bisiklet sürüşleri ve çekimler yapacaklarını, bunu da sosyal medya üzerinden kendi hayran kitlelerine paylaşacaklarını belirten Cıngı, "Erciyes Dağı'nda böyle bir profesyonel imkan olduğunu aynı zamanda Kayserimizin turistik ve tarihi özelliklerini vurgulayacaklar. Bu gibi aktivitelerle hem Erciyes'e hem de Kayseri'ye yerli yabancı turist çekmeye devam edeceğiz. İnşallah Erciyes'i bisikletin de merkezi haline getirmek gibi bir vizyonumuz var" diye konuştu.



    Etiketler erciyes bisiklet

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.