|   | 
  • ERCİYES'E DEVLET KONUK EVİ


    ERCİYES'E DEVLET KONUK EVİ
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nda yapımı planlanan Devlet Konuk Evi'nin çok güzel bir mimariyle hazırlandığını belirterek, ''Devlet Konuk Evi, Erciyes'e gelen devlet başkanları, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ya da bakanları misafir edebileceğimiz bir yer olacak'' dedi.

      Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nda yapımı planlanan Devlet Konuk Evi'nin çok güzel bir mimariyle hazırlandığını belirterek, ''Devlet Konuk Evi, Erciyes'e gelen devlet başkanları, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ya da bakanları misafir edebileceğimiz bir yer olacak'' dedi.
    Özhaseki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciyes'te devam eden devasa bir proje bulunduğunu ifade ederek, ''Bu proje şimdilik belki insanların sadece kayak yaptıkları bir yer olarak görülebilir ama o proje sadece kayak yapılan, turistlere hizmet edecek, insanların yiyip içip keyif yaptıkları, gezdikleri bir yer olarak düşünülmedi. Elbette bunlar da olacak ama bunların yanı sıra burası çok büyük toplantılara ev sahipliği yapacak bir mekan olarak düşünülüyor'' diye konuştu.
    Erciyes'te yapımı planlanan Kongre Merkezi'nin projesinin hazırlandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlamayı düşündüklerini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:
    ''Orada oluşacak 6 bin yatak kapasitesi, kış döneminde kayak turistleriyle dolu ama yaz döneminde de bir taraftan sporcuların kamp yaptığı yerler, bir taraftan da kongrelerin yapıldığı yerler olarak düşünülüyor. Bir taraftan da daha ileride, dünya çapında birtakım organizasyonlara ev sahipliği yapacaksak, onun da hazırlıklarını yapmak icap ediyor. Bunlardan birisi de Devlet Konuk Evi (Cumhurbaşkanlığı Köşkü). Erciyes'e gelen devlet başkanımızı, gerek sayın Cumhurbaşkanını gerek sayın Başbakanı ya da bakanları misafir edebileceğimiz bir yer olacak burası. Elbette bütün tesislerin hepsi, Erciyes Dağı'nın yapısına uygun, taşlarla kaplı, ahşaplarla kaplı, çok güzel bir mimariyle hazırlanıyor ama özellikle Devlet Konuk Evimizi de eski Türk mimarisi tarzında, bizim yaşadığımız, çocukluğumuzdan hatırladığımız o evlerin mimarisinde hazırlıyoruz. Özellikle çıkmaların, cumbaların olduğu köşk mekanlar olarak hazırlıyoruz. Onların ihtiyaçlarına cevap verecek, misafirlerini ağırlayacakları, toplantı yapabilecekleri bir ortamda hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde onların da inşaatına başlayıp çok kısa sürede, otellerin bitme döneminde hepsini bitirmek istiyoruz. Bunlar bittiği zaman Erciyes Dağı bir anlam kazanacak, dünya çapında bir yer olacak. Yani yeni Davos'lar Kayseri'de, inşallah Erciyes Dağı'nda yükselecek.''

    ''CENAZEYİ BİLE İSTİSMAR ETTİLER''
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu'nun cenaze namazına katılmayışını eleştirdiğini hatırlatan bir gazeteciye Özhaseki, ''Kayseri'de bir cenaze varsa evine gider, aile yakınlarına başsağlığı dilersiniz. Ben zaten ilk gün, eşini, ailesini, çocuğunu aradım. Üzerimize düşen cenaze hizmetlerinin yapılmasıydı, defin işlemleriydi, bunların hepsi yerine getirildi. Akşam da evlerindeydim, yine başsağlığı dileyip taziyelerimizi ilettik'' karşılığını verdi.
    Özhaseki, ''Şimdi oldum olası bu işleri şova dönüştürüyorlar. Bir cenazeye gelip işi şova dönüştürmek ne kadar ayıp. Cenazeye gelirsiniz, namazınızı kılarsınız, gidersiniz fakat Ticaret Odası'nın yetkisinde olan bayrağı bile Büyükşehir Belediyesi'ne mal edip, 'Büyükşehir Belediyesi'nin bayrağı niye esk?' diye bağırmaya başlıyorsanız, defalarca ısıtıp ısıtıp getirdiğiniz Kayseri'deki yolsuzluklar falan deyip bütün savcılıkların hakkımızda vermiş oldukları kararları, yüzlerine çarptıkları kararları bile görmemezlikten gelip hala yalan söylemeye devam ederseniz, bunlara verilecek cevap yok. Bir cenazeyi bile siyasi istismar konusu yapan adamlara doğrusu cevap vermiyorum. O kadar çok ciddi işimiz var ki. Kayserililer inşallah bizden hep hayırlı haber alacak; bizi bu tür polemikler içerisinde, çirkef siyaset tarzının içerisinde, kötü işlerin içerisinde hiç göremeyecekler. O işlerin adamları ayrı. Onlar o işlerini yapsınlar'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.