|   | 
  • ERCİYES KAYAK MERKEZİ YARI YIL TATİLİNE HAZIR


    ERCİYES KAYAK MERKEZİ YARI YIL TATİLİNE HAZIR
    Musa Özyürek - Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde, otellerin yarı yıl tatili için doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı.

     Musa Özyürek - Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi'nde, otellerin yarı yıl tatili için doluluk oranı yüzde 100'lere ulaştı. Aileler ve çocukların güzel vakit geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamlayan oteller, müşterilerini beklemeye başladı.

    Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) YÖnetim Kurulu Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı yıl tatilini Erciyes Kayak Merkezi'nde geçirmek isteyen yüzlerce kişinin daha şimdiden dağdaki ve şehirdeki otelleri doldurduğunu söyledi.

    Kayak merkezindeki otellerin hazırlıklarını tamamlayarak yarı yıl tatiline hazır hale geldiğini belirten Sungur, şunları söyledi:

    "Yaklaşık 600 yatak kapasitesine sahip Erciyes'teki otellerin neredeyse tamamı yarı yıl tatili için doldu. Bunun yanı sıra kent merkezindeki otellerin doluluk oranı Erciyes sayesinde yüzde 30 ile 50 arasında arttı. Erciyes'in, kayağa yeni başlayan, amatör ve profesyonel kayakçılar için güvenli pistlere sahip olması özel tercih nedeni oluyor. Büyükşehir Belediyesi master planı kapsamında kayak pistlerinin etrafına kayakçıların pist dışına çıkmaması için ağ çekildi. Bu da pistlerin güvenliğini arttırdı. Kayağı hiç bilmeyen çocuklar, gençler ve yetişkinler uzman kayak hocaları nezaretinde güvenli pistlerde kayak öğrenebiliyor. Yarı yıl tatilinde kayak öğrenen sporseverler, Erciyes'e bir daha geldiklerinde usta kayakçı olarak kaymanın keyfini yaşayabilecek."

    Erciyes'te kaliteli toz karın yanı sıra pistlerde kaybolma veya çığ gibi tehlikelerin olmadığını ifade eden Sungur, bu durumun da özellikle ailelerin tatil için Erciyes Kayak Merkezi'ni tercih etmesini sağladığını vurguladı.

    -"Yabancı turist ilgisi artıyor"-

    Erciyes'in Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen master planı ile birlikte uluslararası bir kayak merkezi haline geldiğini dile getiren KAYTİD Başkanı Sungur, Amerika, Almanya, Fransa, İtalya, Romanya, Yunanistan ve İran gibi ülkelerden çok sayıda yabancı turist geldiğini söyledi.

    Geçmişte Erciyes'e piknik yapmaya veya gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin artık kayak yapmaya geldiğini ve bunun turizmciler açısından sevindirici bir durum olduğunu belirten Sungur, "Alpler'de uygulanan snowbord, snow-kite, kuzey disiplini ve kızak gibi tüm sporlar Erciyes'te de yapılabiliyor. Bunun yanı sıra kayak çeşitlendirme çalışmaları da devam ediyor. Erciyes'te kızak, kayak takımı, kar bisikleti, kar motoru gibi kayma araçlarının yanı sıra diğer mekanik tesis fiyatları oldukça uygun. Erciyes'te geçirilen yarı yıl tatili ailelerin bütçesini çok fazla zorlamayacaktır" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.