|   | 
  • ERCİYES, KIŞ TURİZMİNİN YÜKSELEN YILDIZI


    ERCİYES, KIŞ TURİZMİNİN YÜKSELEN YILDIZI
    Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Erciyes'te kış turizmi adına yapılan yatırımları, Erciyes Kayak Merkezi'nin ülkemizde ve dünyada tercih edilen bir tesis haline gelmesinde etkili olan faktörleri ve Erciyes Kayak Merkezi'nde düzenlenen ulusal ve uluslararası birçok organizasyonu Fanatik Sporda Anadolu ekine yazdı.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes'i dünya klasmanında kış ve kar sporları merkezi haline getirmek için şimdiye kadar çok büyük yatırımlar yaptı. Çok şükür bu yatırımların meyvelerini almaya başladık. 2012 yılından bu yana hizmet vermeye başlayan Dağımız yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca yerli ve yabancı misafiri ağırlamaya başladı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin bugün gelmiş olduğu durumunu ve geleceğini incelediğimizde kayakçıların Erciyes’i tercih etmeleri için birçok sebebi mevcut; son teknoloji tesisler, ulaşım imkânları, uluslararası standartlarda pistler, modern sosyal ve konaklama tesisleri ile Erciyes, ülkemizin en çok tercih edilen gözde kayak merkezi konumuna getirdi.

     

    Erciyes, Türkiye’de en sağlam alt yapıya sahip ve ülkemizin ilk ve tek dağ yönetim şirketi Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından tek elden yönetilen dağ. Ankara, Adana, Mersin, Hatay gibi karayolu ulaşımının kısa sürdüğü komşu vilayetlerimiz başta olmak üzere İstanbul, İzmir gibi hava yoluyla bir saatlik şehirlerimizden ve ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizi ağırladık. Dünyaca bilinirlik sahibi elit sporcuların snowboard, snowkite ve kayak antrenman kampları için tercih ettiği bir kış sporları üssü olmamızın yanında amatör kış sporcuları ve günü birlik ziyaretçileri de hesaba kattığımızda geçen kış sezonunda dağımızda 2 milyon ziyaretçiyi misafir ettik. Her sezon olduğu gibi 2017-2018 kayak sezonunda da dağımızda çok yoğun bir hareketlilik yaşandı. Her yıl artan kayakçı sayımızı bu yıl da  %40 arttırarak devam ettirdik. Kış sezonu süresinde Erciyes’in dört giriş kapısında, her hafta sonu düzenlenen spor organizasyonları ve aktiviteler ile adeta her bir kapısıyla farklı bir kayak merkezi görünümündeydi. Sömestr tatili döneminde kayak merkezimizde ziyaretçi rekoru kırarak, dağ ve şehir otellerinin tamamı yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştı. Dolayısıyla Erciyes'e gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz buradan mutlu ve huzurlu bir şekilde unutulmayacak anıları biriktirerek ayrıldı. Özellikle Kapadokya ve Erciyes’i birleştiren “Kültür Kayağı” konseptiyle yabancı turistler gruplar halinde kış turizmi için Erciyes’e geldiler. Rusya’da yapılan pazarlama çalışmaları sonucunda Moskova ile Kayseri arasında başlayan charter seferleri ile Rus turistlerin yoğun ilgisini gördük. Kayseri tarihinde ilk defa Moskova-Kayseri arasında yapılan direkt uçuşlarla Rus turistler kafilelerle Erciyes’e geldi. Ruslar, sadece kayak merkezine değil bölgenin tarihi ve kültürel güzelliklerini de keşfederek burada dolu dolu bir tatil geçirerek memnun bir şekilde ayrıldılar.  

     

    Erciyes Dağı, ulusal ve uluslararası dev sportif organizasyonlarına ev sahipliği yaparak kış turizmi ve kar sporlarının dünyadaki vazgeçilmez mekânlarından biri olduğunu gösterdi. Bu nedenle sahip olduğumuz imkânlar ile uluslararası spor kamuoyu ve spor otoriterleri tarafından gösterilen teveccüh bizim dev sportif faaliyetleri tekrar tekrar yapmamıza vesile oldu. Türkiye’de üçüncü kez Snowboard Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmamız, akabinde dünyada ilk defa düzenlenen Snowkite Dünya Kupası finalinin ilk kez Erciyes’te gerçekleşmesi bunun bir kanıtı olarak camiadaki yerimizi perçinledi. Dağımız, bu gibi global müsabakalara ev sahipliği yaparak bir marka haline gelmeye başladı. Erciyes, şimdiye kadar 4’ü dünya, 5’i Avrupa olmak üzere uluslararası çok önemli organizasyona, ulusal çapta ise yine farklı branşlar olan 'Koç Spor Fest, Erciyes Cup, Türkiye Geneli Alp Disiplini müsabakaları, Zirve Erciyes Yarışları, Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası, gibi sportif faaliyetlere ev sahipliği yaptı Düzenlenen dev organizasyonların ülkemize, şehrimize ve kayak merkezimize tanıtımı açısından çok önemli katkıları oldu. Erciyes’te yapılan Dünya Kupaları, dünyanın dört bir yanından canlı yayınlanarak 3 milyar insana ulaştı. Kabul görürlük açısından çok önemli olan kupalar ile Erciyes Kayak Merkezi dünya çapında bir yer edindi. Bu markalaşma süreci turizm açısından da şehrimize çok daha fazla yabancının gelmesini tetikliyor ve bizim uluslararası pazarlama faaliyetlerimizde önemli bir kolaylık sağlıyor. Bundan sonra Dünya Kupası’nın ötesinde Dünya Şampiyonası ve hatta olimpiyatlara ev sahipliği için uğraşıyoruz.

     

     Son yıllarda kış turizminde canlanma ülkemizin en sağlam alt yapıya sahip ve tek elden yönetilen dağı olan Erciyes ile birlikte gündeme geldi. Erciyes Kayak Merkezi, master plan ile birlikte Alpler standardında Türkiye’nin en gelişmiş dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden biri olarak ön plana çıkmaya başladı. Erciyes Dağı’nda yaptığımız bu çalışmalar vesilesiyle ülkemizin tüm dünyada sadece bir yaz turizm ülkesi olmasından ziyade bir kış turizm destinasyonu olarak bilinmesine hizmet ediyoruz. Erciyes, tanıtım faaliyeleri ile birlikte Türkiye’deki kayak ve kış turizminin aydınlanmasına vesile oldu diyebiliriz. Dolayısıyla biz kış turizmine milli bir kalkınma meselesi olarak bakarak bu yönde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.