|   | 
  • Erciyes, Kurban Bayramını Boş Geçirecek


    Erciyes, Kurban Bayramını Boş Geçirecek
    Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Erciyes dağına yaklaşık 3 santimetre kar yağmasına rağmen, kayak sezonu açılmadığı için oteller ilgi görmedi.

    Erciyes dağında kayak hocalığı yapan Veysel Değirmenci, ?4-5 Ekim?de Erciyes?e yağış oldu. Tahmini olarak kar kalınlığı 3-4 santimetre. Bazı bölgelerde daha fazla kar görünüyor. Kayak yapılabilmesi için 40- 45 santimetre kar kalınlığına ihtiyaç var. Kar beklentimiz iklime bağlı. Yağış olursa kayak aktiviteleri yapılabilir ama kar yağmazsa yağmasını bekleyeceğiz. Şu anda doluluk yok. Tatil amaçlı geliniyor. Kar kalınlığı artmadan kış sezonu açılmaz. Erciyes?te açık olan birkaç otel var. İnsanlar dağlara gelsinler, temiz hava alsınlar. Dağlarda gezinti yapan spor yapan insanlar daima sağlıklı yaşayan insanlardır. Bütün insanlarımız gelip temiz hava alırlar. Sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürürler diye düşünüyorum? diye konuştu.
    Bir otelde görevli Nebi Özbağ ise, ?Şuanda hizmete yeni yeni başlıyoruz. Kadrolarımızı toparlıyoruz. Bizim kış otelleri genellikle kar yağdığı zaman sezonu açmış demektir. Yoğunluğumuz Kasım ayında başlayıp Nisan ayına kadar devam eder. Kurban Bayramında kar yoğunluğu olmadığından herhangi bir hazırlığımız yok. Kış otellerinde zaten bayramlarda bir yoğunluk göremiyoruz. Çünkü bayramlar kış sezonumuzun dışında kaldığı için pek yoğunluk göremiyoruz? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.