|   | 
  • Erciyes'te kayak keyfi


    Erciyes'te kayak keyfi
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, Erciyes Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinde ciddi yoğunluk yaşandığını belirterek, "Hafta içi yaklaşık 5 bin, hafta sonu ise 10 bin kişiyi Erciyes'te misafir ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce kayakseverimiz kilometrelerce uzunluğa sahip pistlerde kaymanın keyfini yaşıyor" dedi.

     İkiler, yaptığı açıklamada, kurak geçen kış mevsimine rağmen Erciyes'te yaklaşık 1,5 aydır kayak yapılabildiğini belirterek, yapay kar makineleriyle 45 günlük sürede yaklaşık 200 bin metreküp kar ürettiklerini söyledi.

    Geçen hafta yağan karla pistlerdeki kar kalınlığının yer yer 2,5 metreye ulaştığını ve güvenle kayak yapılabildiğini ifade eden İkiler, kayakseverlere kesintisiz hizmet sunduklarını, günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını vurguladı.

    Erciyes'te özellikle zorluk derecelerine göre pist bulunmasının en önemli tercih nedenleri arasında yer aldığına dikkati çeken İkiler, "Hafta içi yaklaşık 5 bin, hafta sonu ise 10 bin kişiyi Erciyes'te misafir ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından gelen binlerce kayakseverimiz kilometrelerce uzunluğa sahip pistlerde kaymanın keyfini yaşıyor. Özellikle üniversitelerden gelen öğrenci grupları çok uygun fiyatlara kızak ve kayak takımı kiralayarak saatlerce Erciyes'te kayabiliyor. Yoğunluktan dolayı gondol tipi teleferiğin önündeki uzun kuyruk akşama kadar devam ediyor. Erciyes'e bu kadar ilgi duyulması, turizmcileri sevindiriyor" diye konuştu.

    Öğrenci gruplarına profesyonel kayakçılar eşliğinde eğitimi verildiğini belirten İkiler, eğitmenlerin, Avrupa'daki kayak merkezlerinde olduğu gibi rehberlik amacıyla da kullanıldığını söyledi.

    Erciyes'e gelen yüzlerce kişi kayak, kızak ve snowbordla kayarken, çocuklar da poşet üzerinde kaymayı tercih ediyor.

    Kayarken sakatlanan tatilciler, jandarma ve Erciyes A.Ş'ye ait kar motorlarıyla bulundukları yerden alınarak sağlık görevlilerine teslim ediliyor. İlk müdahaleleri Erciyes'te yapılan yaralılar, gerek görülürse ambulansla kent merkezindeki hastanelere naklediliyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.