|   | 
  • Erciyes'te "Korsan" Kayak Eğitimine Yasak


    Erciyes'te
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Kaya Merkezi'nde işin ehli olmayan kişilerin kayak eğitimi vermeye çalıştığını belirterek, "Erciyes'te kayak kursu vermeye tek yetkili kurum Snow Academia kayak okuludur. Bu okul dışında korsan eğitim verdiği tespit edilenler, kabahatler kanunu kapsamında para cezası uygulanıp, dağdan uzaklaştırılacak" dedi.

    Cıngı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Erciyes Dağı'nı dünya çapında kayak ve turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

    Erciyes'te geçmişte turizmin düzensiz yapıldığını ifade eden Cıngı, kış turizmine yönelik çalışmaların artık Erciyes A.Ş tarafından yürütüldüğünü vurguladı.

    Dağdaki hem sportif hem de turistlik maksatlarla yapılan bütün faaliyetleri Erciyes A.Ş'nin düzenlediğini belirten Cıngı, şunları kaydetti:

    "Eğitim faaliyetine de el attık. Daha önce Erciyes'te ehil olmayan insanların kayak eğitimi vermesi söz konusuydu. Kayak bilen birçok insan bunun eğitimini de verebileceğini düşünüyordu ve eksik bilgilerle vermeye çalışıyordu. Bu yıldan itibaren Erciyes'te kayak kursu vermeye tek yetkili kurum Snow Academia kayak okuludur. Bu okul dışında korsan eğitim verdiği tespit edilenler, kabahatler kanunu kapsamında para cezası uygulanıp, dağdan uzaklaştırılacak. Snow Academia kayak okulu, Erciyes A.Ş bünyesinde kurulmuştur ve bu zamana kadar yüzlerce kişiye profesyonel kayak eğitimi vermiştir. Okulumuz, kayak eğitimi konusunda Erciyes Dağı'nın tek yetkili eğitim merkezi haline geldi."

    Büyükşehir Belediyesi encümen kararıyla Kayseri Erciyes A.Ş ya da yetkilendirdiği diğer kurumlar haricindeki yetkili kişi ya da kurumların dağda kayak eğitimi vermesinin kabahatler kanunu çerçevesinde suç olarak belirtildiğini ifade eden Cıngı, zabıta ve jandarma ekiplerinin dağda denetim yaptığını, korsan eğitim vermeye çalışanlara müsaade edilmeyeceğini söyledi.

    Erciyes Kayak Öğretmenleri Derneği'nin de Snow Academia bünyesinde çalışacağına dikkati çeken Cıngı, kayak eğitimin kent genelinde yaygınlaşmasını amaçladıklarını söyledi.

    Kayak sporunun "zengin sporu" olarak bilinmesine rağmen Erciyes'te uyguladıkları düşük fiyat politikasıyla orta ve dar gelirli vatandaşların da kayak yapabilmesine imkan tanıdıklarını belirten Cıngı, kayak eğitimi almak isteyen vatandaşların Snow Academia kayak okuluna başvurmasını istedi.

    - Belgesiz eğitmenler Erciyes'in imajını zedeliyor

    Erciyes Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci de kayak öğretmenliği belgesi olmayanların eğitim vermesinin Erciyes'in imajını olumsuz etkilediğini söyledi.

    Değirmenci, "Belgeli kayak öğretmenleri olarak tek çatı altında birleştik. Amacımız, Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen insanlara daha kaliteli ve iyi eğitim vermek. Eğitim kalitesinin düşmesi, gelen insanların memnuniyetsizliğini artıracaktır. Bunun önüne geçmek istiyoruz" diye konuştu.

    Kayak eğitiminin teknik gerektirdiğini ve ehil olmayan kişiler tarafından verilmesi durumunda ciddi sakatlanma ve yaralanmalara sebebiyet verebileceğini vurgulayan Değirmenci, vatandaşları, profesyonel olmayan kişilerden eğitim almamaları konusunda uyardı.

    Kayak eğitimi fiyatlarının hafta işi saat ücretinin kişi başı 90, hafta sonu tek kişi 140, iki kişi 200 lira olduğunu ifade eden Değirmenci, "Hafta içi grup olarak eğitim alınırsa kişi başı 30 liraya düşüyor. Hafta sonu grup olması halinde de kişi başı 50 liraya kadar iniyor. Vatandaşların hem fiyatın uygun olması hem de yoğunluğun daha az olması ve rahat şekilde kayak öğrenilebilmesi için hafta içi kurs almalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

    Değirmenci, yaklaşık 2 saatte kayak öğrenilebildiğini de vurguladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.