|   | 
  • Erciyes Tüm Dağ Ve Tabiat Sporlarının Merkezi Oluyor


    Erciyes Tüm Dağ Ve Tabiat Sporlarının Merkezi Oluyor
    Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı; Erciyes'i değerlendirdi.

    Erciyes, Türkiye’de en sağlam alt yapıya sahip ve ülkemizin ilk ve tek dağ yönetim şirketi Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından tek elden yönetilen bir dağ. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan şirketimiz konusunda ihtisaslaşmış çalışma ekibiyle Erciyes’i yaz ve kış yönetiyor. Erciyes Dağı üzerinde bulunan teleferiklerin işletilmesinden tutun da kayak pistlerinin hazırlanması, güvenlik tedbirlerinin alınması, suni karlama sistemiyle kar üretilmesi gibi saha hizmetlerinin yanında yaz faaliyetleri ve sportif aktivitelerle alakalı bütün süreçleri tek elden yürütüyor.

    Kış turizminin amiral gemisi konumunda olan Dağımız, muhteşem havası ve tabii imkânlarıyla sadece kayak ve kar sporlarının yapıldığı bir kayak merkezi olmaktan ziyade tüm dağ ve tabiat sporlarının dört mevsim yapılabildiği merkez olarak da ön plana çıkıyor. Özel konumu ve güçlü altyapısıyla her yıl çok yoğun bir kayak sezonu geçirerek milyonlarca misafiri ağırlayan Erciyes’te yaz aylarında da çeşitli aktiviteler düzenliyoruz.

    Erciyes’in yazın da hem şehrimize hem de ülkemize katkıda bulunması için alternatif turizm kaynaklarını harekete geçirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yayla turizminin yaygınlaşması için Tekir Yaylası’nda 65 bin metrekare alan içerisinde Çadır-Karavan Kamp alanı kurduk. Bu sayede Doğa ile baş başa kalmaktan keyif alan ziyaretçilerimize şehrin gürültüsünden uzaklaşarak stres atabilecekleri bir ortam oluşturduk ve dağ yönetimine başladığımız ilk yıldan itibaren çadır alanlarımızı halkımızın istifadesine sunuyoruz. Bunun dışında Türkiye’de ilk kez şirketimiz tarafından 2016 yılında başlatılan tarifeli zirve tırmanışları ile yaz boyunca her hafta sonu Erciyes’in 3.917 metre zirvesine çıkararak doğaseverlere farklı hazlar yaşatıyoruz. Ayrıca Türkiye’de ilk kez profesyonel olarak haritalandırdığımız trekking, bisiklet ve atv parkurları ile gelen misafirlere farklı aktivitede bulunmaları için çok geniş imkanlar sunuyoruz.

    Dağımız yazın koşu, atletizm, güreş, maraton, voleybol, basketbol, tırmanma gibi pek çok sporun yapılabildiği bir merkez haline gelmesi için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Bütün bu branşların içerisinde Erciyes özellikle bisiklet sporu açısından Türkiye’de önemli bir merkez haline geliyor. Ülkemizde ilk ve tek olarak Erciyes’te oluşturulan bu parkurlarda tarihinde ilk kez Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) tarafından organize edilen uluslararası Downhill şampiyonası, Türkiye Kupaları ve özel yarışlar düzenleniyor.

    Amatör bisikletçilere hizmet etmenin yanında uluslararası profesyonel sporculara ve takımlara emsalsiz bir yüksek irtifa kamp ortamı sunan Erciyes son yıllarda tüm dünyadan önemli bisiklet takımlarının da vazgeçilmezi haline geldi. Rusya, Malezya, Litvanya, İtalya, Ukrayna, Kazakistan, Belarus, Katar, Özbekistan gibi çok sayıda ülkeye ev sahipliği yapan Erciyes’in bu konudaki şöhreti her geçen gün artarak yeni misafir takımların da kamplarını Dağımız’a çevirmelerine vesile oluyor.

    Doğru ve düzenli bir altyapıyla hazırlanan Erciyes, şehir ve ülke turizmine katkı sunmakla kalmıyor gün geçtikçe global bir spor merkezi olarak da tüm dünyada tanınıyor ve ülkemizin hem sportif hem de sosyo-kültürel hayatına olan katkılarını sürdürmeye dört mevsim devam ediyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.