|   | 
  • Erciyes Yazın Bisikletin Merkezi Oluyor


    Erciyes Yazın Bisikletin Merkezi Oluyor
    Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid CINGI, Erciyes’te yapılan yatırımlar sayesinde birçok spor dalında ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıldığını, özellikle bisiklet sporu adına yapılan önemli yatırımların Erciyes’e ve Kayseri’ye olan katkılarını Fanatik Sporda Anadolu ekine yazdı.

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Master Plan kapsamında uluslararası bir turizm merkezi haline gelen Erciyes özel konumu ve güçlü altyapısıyla sadece kış sporlarının değil çok çeşitli dağ ve tabiat sporlarının yapılabildiği sportif bir merkez olma yolunda da hızla ilerliyor. Kışın kar sporlarının yanında yazın da koşu, atletizm, güreş, maraton, voleybol, basketbol, tırmanma gibi pek çok sporun yapılabildiği Erciyes özellikle bisiklet sporu açısından ülkemizde önemli bir merkez haline geliyor.

    Erciyes A.Ş. dağ yönetimine başladığı ilk yıldan itibaren Erciyes’te yaklaşık 150 km bisiklet yolunu işaretlendirip haritalandırarak uluslararası standartlarda bir parkuru spor severlerin hizmetine sunmuştu. Hemen akabinde Türkiye'nin ilk ve tek downhill bisiklet parkurları oluşturularak ülkemizde bir ilke imza atıldı. Son yıllarda tüm dünyada gelişmekte olan bisiklet sporları arasında çok özel bir yere sahip olan Downhill (Tepe inişi) disiplini için oluşturulmuş başlangıç ve ileri seviyede bisikletçilerin kullanabileceği muhteşem parkurlar bugün itibariyle Erciyes’te inşaa edilmiş durumda. Bisikletinizi teleferik vasıtasıyla dağın tepe noktalarına çıkartıp kendinizi eğimin heyecanına bıraktığınız bu aktivite, kolay ama kontrol ve teknik konularda oldukça zorlayıcı bir branş. Yokuştan inerken teknik ve akrobatik hareketlerin hızla birleşmesiyle ortaya çıkan bu disiplinde bisiklet sürmek aşırı dikkat, güç, kontrol kabiliyeti ve azami seviyede teknik gerektiriyor. Erciyes Bike Park’ta downhill kullanıcıları için şu anda 3 farklı parkur ve 4 final bulunmakta. Ülkemizde ilk ve tek olarak Erciyes’te oluşturulan bu parkurlarda tarihinde ilk kez Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI (Union Cycliste Internationale) tarafından organize edilen uluslararası Downhill şampiyonası, Türkiye Kupaları ve özel yarışlar düzenleniyor.

    Amatör bisikletçilere hizmet etmenin yanında uluslararası profesyonel sporculara ve takımlara emsalsiz bir yüksek irtifa kamp ortamı sunan Erciyes son yıllarda tüm dünyadan önemli takımların da vazgeçilmezi haline geldi. Dünya bisiklet otoritelerince 2.200 metrede konaklanan, 1.000 – 1.400 metrede antrenman yapılan ve en az 21 gün sürmesi öngörülen yüksek irtifa bisiklet antrenman kamplarına dünya çapında uygunluğu tesbit edilen Kayseri Erciyes şimdiye kadar birçok yabancı takıma ev sahipliği yaptı. Kayak Merkezi’nde 2.200 metrede bulunan otellerde konaklayan takımlar 1.000-1.400 m irtifada bulunan ve Erciyes’i çevreleyen yüksek kaliteli yollarda günlük 80 ila 120 km bisiklet sürerek yarışlara hazırlanıyorlar. Rusya, Malezya, Kazakistan, Belarus, Katar gibi çok sayıda ülkeye ev sahipliği yapan Erciyes’in bu konudaki şöhreti her geçen gün artarak yeni misafir takımların da kamplarını Dağımız’a çevirmelerine vesile oluyor. Türk Hava Yolları’nın Erciyes’e yapmış olduğu en büyük jestlerden birisi olarak Kayseri uçuşlarında yolculardan bisiklet için ekstra bedel talep etmemesi de yurtdışı takımların tercihlerinde önemli bir faktörü teşkil ediyor.

    Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı bisikletçilerin buluşma noktası haline gelen Erciyes, amatör ve profesyonel pedalcıların heyecanlarını zirveye ulaştırıyor. Hülasa, doğru ve düzenli bir altyapıyla hazırlanan Erciyes şehir ve ülke turizmine katkı sunmakla kalmıyor gün geçtikçe global bir spor merkezi olarak da tüm dünyada tanınıyor ve ülkemizin hem sportif hem de sosyo-kültürel hayatına olan katkılarını sürdürmeye yazın da devam ediyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.