|   | 
  • Erciyes Yüzyılın Projesi


    Erciyes Yüzyılın Projesi
    Kayseri'nin kardeş şehri olan Bosna Hersek'in Mostar şehrinden gelen heyet, Harikalar Diyarı ve Erciyes'i gezdi. Özellikle Erciyes'e ve Erciyes Master Planı'na hayran kalan Mostar Şehir Konseyi Başkanı Murat Çoriç, "Erciyes projesi bence yüzyılın projesidir." dedi.

     Mostar Şehir Konseyi Başkanı Murat Çoriç ile beraberindeki bürokrat ve iş adamlarından oluşan Mostar heyeti, Harikalar Diyarı'nı gezerek bilgi aldı. Hayvanat Bahçesi, Buz Pisti ve Mazakaland gibi bölümleri gezen heyet, ardından Su Kayağı Parkı'na geçerek kayak yapanları izledi. 

    Mostar heyeti, Harikalar Diyarı'nın yanı sıra Erciyes'i de gezme fırsatı buldu. Erciyes'in temiz havasını soluyan ve eşsiz manzarasını görme imkanı bulan Mostar Heyeti, Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ve Genel Sekreter Yücel İkiler'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mostar heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cıngı, Bosna'yı kardeş ülke olarak gördüğünü dile getirdi. Ardından, Erciyes A.Ş Genel Sekreteri Yücel İkiler, Master Plan ile ilgili bir sunum yaptı. İkiler, "40 kilometre uzunluğunda son teknoloji ürünü teleferik hattı, 200 kilometreyi bulan değişik zorluk derecesinde uluslararası standartlarda kayak pistleri, modern sosyal ve eğlence merkezleri ile her türlü yaz ve kış doğa sporlarının rahatlıkla yapılabileceği yepyeni bir Erciyes doğuyor." diye ifade etti. 

    Sunumun ardından Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Mostar Şehir Konseyi Başkanı Murat Çoriç'e Erciyes'in fahri hemşehrilik beratını verdi. 

    Daha sonra beraberindekilerle teleferiğe binen Mostar Şehir Konseyi Başkanı Murat Çoriç, Erciyes'le ilgili düşüncelerini dile getirdi. Erciyes'ten çok etkilendiğini belirten Çoriç, "Bu proje Kayseri'yi kültür ve turizm açısından değiştirecek bir proje ve bence bu proje yüzyılın projesidir. Avrupa'da bulunan kayak merkezlerinden daha öne çıkacak bir proje. Böyle bir dağ her yerde bulunmaz. Projeyi gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi kutluyorum." dedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.